Data sikkerhed,  Device Management,  Mobility,  Overvågning,  Smartphone

240.000 ansatte får forbud mod at bruge bla. Facebook og Snapchat på deres mobile enheder

I dag i Berlingske Business – Digital kunne man læse at den tyske bilproducent Continental AG forhindrer deres medarbejdere at bruge fx. Facebook, SnapChat og WhatsApp på deres arbejdstelefoner.

klik på billedet

Årsag: disse apps “sniffer” ind i virksomhedsdata, og kopierer det ud på egne servere (uden for EU), og kan bruge disse data, som de nu vælger. Virksomheden vælger denne løsning for at sikre, at man overholder den nye Persondataforordning (“GDPR”), som trådte i kraft for små 14 dage siden.

Dette er den første store sag, der netop adresserer de forhold, som jeg har skrevet om flere gange på denne blog. Jeg kalder disse apps for “Appware”, for at skabe relationen til Ransomware og Malware.

Det er “wares” som også en dansk virksomhed skal beskytte sig mod.

Der er dog en stor forskel her: Hos den tyske virksomhed er der tale om arbejds telefoner, altså udleveret af firmaet, og som ikke må benyttes til private formål. Derfor kan Continental AG gøre dette.

Her er altså tale om enheder, som virksomheden reelt har fuld råderet over (jf #1 i figuren ovenfor).  Men i Danmark har vi denne “hybrid” (#2) mellem en firmaudleveret telefon, og en privat telefon (da vi betaler skat af enheden og/eller har købt den over en bruttoløns ordning).

En danske virksomhed vil kun få problemer, hvis de vælger at lukke ned for Facebook, SnapChat, osv. på en medarbejder telefon, altså #2 eller #3, i ovenstående figur. Og netop derfor er danske virksomheder ekstra udsatte i forhold til GDPR.
Og derved bliver det et forhold, som danske virksomheder SKAL adressere.

Min erfaring er desværre at mange slet ikke har taget fat på administrationen af de mobile enheder endnu.

Vil du vide mere om dette forhold, og hvordan du som virksomhed og som medarbejder bør forholde dig til brugen af de mobile enheder i kombinationen af privatliv og arbejdsliv, så vil jeg anbefale dig at læse dette blog indlæg.

Appware – endnu en tikkende bombe under GDPR

Er du i tvivl om hvordan du og din virksomhed skal forholde jer til ovenstående, og måske også de andre udfordringer, som jeg skitserer her på denne blog, så kunne du tage et uforpligtende møde med undertegnede 😉 Klik her.