Causerier,  Device Management,  Mobility

Forkortelser indenfor mobilitet og sikkerhed.

Opdatering Jan 2023: Jeg kan se på statistikkerne at dette indlæg læses daglige af mange. Blot til orientering, så bliver denne side ikke opdateret med de nye forkortelser, som dukker på hele tiden indenfor IT-branchen.
Jeg har valgt at benytte et værktøj her på siden, hvor i jeg kan opbygge bl.a. forklaringer på disse forkortelser, men også begreber, forklaringer og uddybninger. Du kan se dem på siderne med en lille stiplet understregning af et ord, forkortelse, mv. Hvis du søger på ordet, så vises forklaringen.

Ved at søge på ordet her, så skulle du gerne få et svar, hvis jeg har taget det med på min “liste”:


Jeg lovede mig selv for 15 år siden, da jeg startede indenfor mobilitet, altså MDM-løsninger, at jeg ikke skulle falde i den dårlige vane at benytte forkortelser, som ingen forstår.

At stå og kun tale i forkortelser kan være let, når man taler til indforståede nørder, men hurtigt blive til det rene volapyk for andre.

Tag bare denne sætning:

Jeg skal benytte en UEM løsning, der via ASM kan tilknytte min VPP og DEP konti på mine iOS enheder, samt naturligvis understøtte ZTE og KME, og disse enheder skal være AER.

En sætning, der faktisk giver mening for den indviede, men for de fleste andre vil være helt uforståelig – og endda virke som arrogant bedrevidende 🙁

Av av av…Jeg har taget mig i flere gange at falde i denne fælde og så sidder der en jurist eller repræsentant for hjemmeplejen og lytter, alt i mens de ser mere og mere opgivende ud.

Jeg har tidligere blogget om dette problem. OG nu tager jeg konsekvensen og introducerer en ordliste, som man vil kunne slå alle disse forkortelser op i. Ordlisten vil blive løbende udvidet med forkortelser.

Se ordlisten her.