Data sikkerhed,  Hacking

Betal dine internetkøb med et Revolut betalingskort

Handler du meget på nettet? Eller har du løbende betalinger for cloudservices, abonnementer, medlemskaber, osv? Der er talrige eksempler på at hackerne har stålet kreditkort oplysninger.
Her er mit bud på hvordan du let og gratis kan minimere risikoen for at få stjålet penge fra din konto.

I september 2018 blev British Airways hjemmeside hacket og over 380.000 navne og kreditkort oplysninger stjålet. Det var altså kontonummer, udløbsdato og de 3 tal på bagsiden, som hackerne nu kunne misbruge. Hackerne havde fået sneget få linier kode ind på BA’s hjemmeside og fik derved adgang til disse data.

British Airwayes hacket er bestemt ikke det eneste hack, hvor kreditkort informationer er stjålet. Der er talrige eksempler på dette og i fremtiden vil vi kun se flere eksempler på disse hacks.

Jeg havde behov for at finde en mere sikker løsning. Jo, jeg er klar over at bankerne dækker mit tab, men jeg skal dokumentere det og igennem en masse besvær. Og hvor tit gennemgår du konto oversigten fra din bank for at se om der har været en udbetaling til noget, som du ikke kender til ?

Få et ekstra betalingskort – et debetkort.

Jeg har valgt at anskaffe mig et debetkort, hvor man kun kan hæve det der står på kontoen. Jeg kan overføre penge til kortet via min smartphone fra mit Dankort let og elegant.

Jeg betaler for forskellige cloudservices hos , Apple, Google, Dropbox, Evernote, Digitale magasiner. Jeg handler på eBay, Hotels.com, AirBnB, Norwegian, British Airways, osv. og handler en del på nettet i alverdens butikker og services.

Alle disse køb foretager jeg via mit debetkort fra internetbanken Revolut. Her er tale om et almindeligt Mastercard-debetkort. At få oprettet en konto er faktisk gratis og skal du kun bruge denne konto til dine internethandler, så kan du nøjes med dette. Du kan også få et fysisk plastik kort, som du kan bruge til at betale dine indkøb med fx. i udlandet, men så koster det et gebyr på omkring dkr. 80,- for at få det fysiske kort tilsendt.

Fordele ved et gratis Revolut debetkort

Revolut er ikke den eneste internetbank, der tilbyder disse debetkort, men her er nogle væsentlige ydelser, som jeg godt kan lide, i forbindelse med nethandel:

  • Man kan ikke hæve mere end det, der står på kontoen.
  • Jeg kan endda sætte en grænse for månedlige kortbetalinger.
  • Jeg får en besked, når der er for få penge på kontoen.
  • Jeg får en pop-op besked på min smartphone, når der foretages et træk på min konto.
  • Jeg kan på 2 min. overføre flere penge til kortet via deres app på min smartphone (gebyrfrit).
  • Kan tilknyttes Apple Pay eller Google Pay

Der er en masse andre funktioner, som især er relevante, hvis man bruger det fysiske kort på sine rejser, men det falder udenfor dette indlæg.

Jeg har ikke noget at skjule, men må indrømme, at jeg godt kan lide tanken om at min danske bank ikke har indblik i mine indkøb på internettet.

Et standard Revolut kort er gratis at få oprettet. Klik her og læs mere.


Dette indlæg er på ingen måde sponseret af Revolut. Der er mange andre lignende internet banker ude på nettet, som kan opfylde mine behov. Jeg fik selv Revolut anbefalet, og bruger dem, i dette indlæg, alene, som et eksempel på, hvordan jeg kan reducere hackernes mulighed for at franarre mig mine penge.