Device Management,  Mobility

VMware stopper understøttelsen af Rugged enheder.

VMwares device management løsning WorkspaceOne – tidligere kendt som AirWatch – skulle efter rygterne i branchen vælger at stoppe understøttelsen af ældre ruggedized enheder. Det betyder at mange virksomheder, som har benyttet “AirWatch” til at administrere disse enheder står over for en udfordring.

Mange virksomheder bruger ruggedized enheder i form af fx. lagerscannere. Det er hårdføre og ikke billige modeller, som man ofte har kalkuleret en levetid på op til 5, og nogle endda 8 år.

Mange af disse ældre enheder bliver styret med det gamle Android system “Android Administrator”, som VMware vælger helt at stoppe understøttelsen af. Det betyder, som sagt at man ikke længere vil kunne styre disse enheder igennem WorkspaceOne/AirWatch.

Google annoncerede tilbage i 2018, at man udfasede “Device Administrator” og med Android 10 så er det slut. Derfor har VMware også valgt at stoppe med at understøtte disse funktioner i WorkspaceOne.

Virksomhederne skal nu enten ud og investere i nye enheder, der kører det nye Android Enterprise system eller finde en nye device management løsning, der fortsætter med at understøtte disse ældre enheder.

Præcist hvornår siger rygterne ikke, men det skulle blive annonceret en gang i marts.