Mobility,  Smartphone

Så kom Nokia endelig med deres tablets.

Rygterne har svirret i et par år, men i dag lancerede Nokia* så deres nye tablets baseret på Android. De lægger ud med modellen T20, som er en 10,4″ skærm til blot kr. 1.700,-

Denne model kommer med 3 eller 4 Gb Ram og du kan for kr. 300,- opgradere fra 32 Gb intern lagerplads til 64 Gb. Du kan udvide med et Micros-SD-kort på op til 512 Gb.

HMD Global* hævder i pressematerialet, at enheden holder til 15 timers “surfing på internettet” brug (kommer med et 8200 mAh batteri), der oplader med et USB-C.

Enheden er baseret på Android OS’et og kommer med version 11. Der er 2 års OS opgraderinger, hvilket vil sige til Android 13. Enheden er naturligvis certificeret til AER og derfor klart en anbefaling for virksomheder.

Dette giver indkøbere ro i maven på at dette er en enhed, der kan holde længe. Enheden er desuden IP52 certificeret, som betyder at den tåler støv og vanddråber. Den er støbt i aluminium og med hårdført glas, noget som vi kender fra Nokias smartphones. Hertil kan man købe “rugged” covers til enheden.

For sikkerhedsfolkene er der 3 års sikkerhedsopdateringer.

Den kommer i 2 versioner: en med et nano-simkort (2G, 3G og 4G, men endnu ikke 5G), og Wi-Fi (802.11.a/b/g/n/ac), samt en model alene med Wi-Fi.

Ud over Bluetooth og nogle gode stereo højtalere, så kommer den med en 3,5mm. jackstik til et headset.

Og for lige at uddybe specifikationerne på skærmen, så er det en 10.4″ LCD skærm med 2000×1200 px. opløsning og 400 nits.

Enheden kommer med Googles nye Kids Space, der bl.a. muliggør forældre kontrol.

Prisen vil helt sikkert udfordre fx. Samsungs enheder, men også give virksomhederne alternativer til kinesisk producerede enheder. Ser man dette tilbud sammen med HMD’s EMM-løsning Enable Pro, så bliver dette en interessant spiller på markedet.

*Virksomheden HMD Global har hovedsæde i Finland og beskæftiger flere tidligere Nokia ansatte. De har rettighederne til at bruge Nokia-brandet i indtil videre 10 år.

Læs mere om den nye enhed her op Nokias hjemmeside