Device Management,  Mobility,  Smartphone

Hvad er en Android One-enhed ?

Mange virksomheder ønsker at bruge Android enheder og vil gerne sikre sig at de indkøber nogle gode og billige enheder. For at lette denne proces, så lancerede Google i 2014 begreberne “Android One”, som jeg kort vil forklare her.

En Android One enhed er en smartphone eller tablet, der kører den originale version af Android-styresystemet uden tilføjelser eller modifikationer fra hardware-producenten.

Disse enheder er designet til at give en ren og sikker Android-oplevelse. Software til at styre kameraet er oftest den eneste software, som producenterne tilføjer, da producenterne af Android One enheder ikke må ændre på “look-and-feel” på enheden.

Der er flere fordele for brugeren ved at eje en Android One-enhed:

 1. Bedre ydelse: Android One-enheder er ofte beregnet til at have mindre specifikationer og dermed en lavere pris. Det giver dog også en bedre ydelse, da der ikke er unødige funktioner eller apps, som kører i baggrunden.
 2. Ingen “bloatware, altså hardware producenternes egne apps, opsætninger, mv.
 3. Rent styresystem: Android One-enheder kører den originale version af Android-styresystemet uden tilføjelser eller modifikationer fra producenten, hvilket giver brugerne en ren og stabil oplevelse.
 4. Opdateringer: Android One-enheder modtager ofte opdateringer fra Google hurtigere end andre enheder, så brugerne kan få adgang til de nyeste funktioner og sikkerhedsforbedringer. Brugeren skal ikke vente på at hardware producenterne får opdateret deres egne apps, opsætninger, mv. til den nye OS-version
 5. Sikkerhed: Android One-enheder modtager ofte sikkerhedsopdateringer fra Google, hvilket hjælper med at beskytte enheden mod sårbarheder og trusler.
Eksempel: Nokia X30 5G

For virksomhederne betyder det bl.a.

 1. Lavere pris: Android One-enheder er ofte billigere end flagskibsmodeller.
 2. Sikkerhed: Android One-enheder modtager ofte sikkerhedsopdateringer fra Google, hvilket hjælper med at beskytte enheden mod sårbarheder og trusler, hvilket kan være en fordel for virksomheder der ønsker at beskytte deres data.
 3. Opdateringer: Android One-enheder modtager ofte opdateringer fra Google hurtigere end andre enheder, hvilket giver virksomheden mulighed for at tilbyde brugerne de nyeste funktioner og sikkerhedsforbedringer.
  • enheden skal kunne opdateres med minimum 2 OS opdateringer. Det vil sige at er enheden den leveret med Android 12, så vil den mindst kunne opdateres til OS-version 14, hvilket sikrer en længere levetid.
 4. Rent styresystem: Android One-enheder kører den originale version af Android-styresystemet uden tilføjelser eller modifikationer fra producenten, hvilket giver brugerne en ren og stabil oplevelse.

Når en virksomhed ønsker at administrere en Android One enhed, så bør enheden også have stemplet at være en Android Enterprice Recommended enhed “AER”.

læs mere: klik på billedet