Data sikkerhed

Pas på, når du sidder blandt fremmede!

Data sikkerhed er mange ting….her er lille historie fra den fiktive verden:

“På en cafe sad en gruppe folk og var i gang med at planlægge deres nye virksomhed.
Debatten gik højt og uden hensyn til andre. 
Jeg sad ved bordet ved siden af og blev godt og grundigt irriteret.
Så da gruppen nåede frem til deres nye firmanavn, så gik jeg ind og købte domænet!”

For nogle år siden sad jeg i DSBs stille kupé på vej fra København til Aarhus. Ind kommer nu forhændesværende statsminister Poul Nyrup og 2 af hans rådgivere. Vi sad kun os 4 i denne lille kupé og de talte frit uden hensyn til at det var en stille kupe, samt at jeg sad i kupéen. De sad hele vejen til Odense og lagde en strategi for en kommende forhandling, og jeg sad og tænkte at man skulle da lige optage deres samtale, for der var bla. fortrolige og negative oplysninger om deres modparter under denne samtale.

Jeg havde været til en konference i Barcelona og sad i lufthavnen og  havde tid til en kop kaffe. Ved siden af mig kom to herrer, som straks begyndte at tale om hvordan de skulle bruge konferencens nye oplysninger overfor deres kunder, når nu de kom tilbage til Danmark. Jeg valgte hurtigt at henvende mig til dem og fortælle at jeg sad her lige her ved siden af og 1) forstod alt hvad de sagde og 2) jeg var ansat hos deres konkurrent.

Og sidste eksempel: Jeg tager tit Molslinien, når jeg har møder i det jyske. Her sidder jeg tit og kan lytte med på den fortrolige samtale, som personerne ved nabo bordet har. I morges “deltog” jeg i et firmas morgen-salgs-møde, hvor aktuelle kundesager blev drøftet.

Hvad gør dine medarbejdere i disse situationer?