• Apples nye device management løsning: Business Essentials.

    Apple lancerer deres nye bud på en Apple device management løsning, som henvender sig til mindre organisationer og virksomheder, der kun benytter sig af Apple enheder, altså iPhones, iPads og ikke mindst Macs. Hertil tilbydes 24//7 support og op til 2Tb iCloud storage pr. bruger. Siden Apple sidste år opkøbte…

  • Gartners® Magic Quadrant om UEM løsninger fra 2020-2021

    I går bloggede jeg om udviklingen indenfor MDM/EMM/UEM løsninger fra perioden 2016 og frem til den seneste rapport i 2021 fra Gartner. I dette indlæg kigger jeg nærmere på udviklingen fra sidste års rapport og så den rapport, der blev lanceret i august måned 2021. I mit blog indlæg i…

  • Udviklingen indenfor UEM-løsninger i flg. Gartner®

    Det anerkendte analyse bureau Gartner® har hvert år siden 2007 analyseret forskellige device management løsninger, det være sig “MDM” over til “EMM” og nu 3. generation “UEM”. Jeg har i dette indlæg valgt at kigge på udviklingen siden 2016 og frem til seneste rapport.

  • Trump pressede Apple til at udlevere data på demokratiske senatorer

    Forleden kunne man i New York Times læse at tidligere president Trump’s stab havde presset Apple til at udlevere data på bl.a. 2 demokratiske senatorer, deres familier og endda hushjælp. Man taler om en ny Watergate, men hvorfor er dette vigtigt for os her i Danmark? I forbindelse med terrorrist…

  • Spændende webinarer om mobility

    Jeg har arrangeret 2 spændende webinarer denne gang: et med Apple og et hvor jeg gennemgår gode råd til sikkerhed på de mobile enheder, samt valgt af EMM-løsning. Jeg har arbejdet med mobilitet i over 15 år nu og området er en af mine store passioner, idet jeg elsker den…

  • “Chefen kan kigge med på din telefon”

    Datatilsynet og Rådet for Digital Sikkerhed kommenterer mit gamle blog indlæg i en artikel i DJØF-bladet om kravene til EMM løsninger: Virksomhedens EMM løsning skal ikke kunne få indblik i dit privatliv på din smartphone!

  • Containeren, hvad sker der med denne, nu med Android Enterprise?

    Ønsker du at adskille firmadata og private data på din mobile enhed, så er Containeren den bedste løsning. Containeren har jeg omtalt i flere blog indlæg tidligere. Her er tale om en app, som installeres på den mobile enhed (smartphone eller tablet). Appen er ofte krypteret og beskyttet af et…

  • IT Helpdesk bør underskrive en fortrolighedserklæring.

    Vores smartphone er gået hen og er blevet en enhed, der opbevarer vores stærkt private oplysninger. Det kunne være billeder eller sms’er til kæresten. Men også din søge historik i enhedens browser. Ville du uden videre lade din kæreste/samleverske kigge rundt på din smartphone? På din enhed har du desuden…

  • Android giver dig en GDPR sikker telefon.

    I mange år hørte man at Android ikke havde det mest sikre operativ systemer, og derfor ikke var sikre. Især ikke for virksomheder. Dette er ikke længere gældende. Faktisk viser det anerkendte analyse bureau Gartner at Android i dag er det mest sikre operativ system på markedet. (Dette uddyber jeg…

  • Sløser dine ansatte med følsomme personoplysninger ?

    Hvordan håndtere din virksomhed jeres kunders/patienters personhenførbare følsomme data? Prøv lige at se disse oplevelser, som jeg selv havde i sidste uge: Case 1: For leden stod jeg i venteværelset hos en læge. På skranken havde man lagt to tilmeldingslister frem til et kosthold. Hvis man ville deltage, så skulle man…

  • Er dine organisations data omfattet af Facebooks seneste databrud?

    Idag er det kommet frem at 3 millioner europæer er ramt af det sikkerhedsbrud, der  har været hos Facebook i sidste måned. Et databrud, der omfattede 30 millioner brugere. Facebook oplyste d. 12 oktober at brugernes personlige data var blevet opsnappet af gerningsmændene. Men hvorfor er dette relevant for virksomheder?…

  • Burgerbarer tager foto af dig og gemmer informationerne.

    Forleden kunne man læse om burgerbarer i USA, der begynder at tage billeder af deres kunder. Billederne gemmes og næste gang kunden kommer ind i denne burgerbar, så vil ansigts genkendelse assistere kunden med hurtigt at bestille (det samme som sidst). Dette er da et godt oplæg til en episode…

  • Er din organisation i Datasynets fokus?

    Nu har vi i flere måneder talt om store bøder, når nu Persondataforordningen trådte i kraft 25. maj 2018. Alle har haft travlt med at leve op til lovens krav. Datatilsynets direktør, Cristina Gulisano har bl.a. udtalt at man er klar over at ikke alle er compliant endnu med forordningen.…

  • Tid til en GDPR – fælles sang

    Nu rabler det for ham, tænker du nok. En fællessang om GDPR?! Jeg fik denne tilsendt af en læser, som mente at den kunne bruges til næste firma arrangement. Jeg startede med at være skeptisk lige indtil jeg fik sunget mig igennem sangen. Og så kom jeg i tanke om,…

  • Har i anskaffet jer en god makuleringsmaskine ?

    Denne blog handler jo primært om digitale medier, især de mobile enheder. Men også om at overholde gældende lovgivning, som fx. GDPR. Persondataforordningen eller GDPR drejer sig om at beskytte den private borger/forbrugers private og følsomme persondata. Det kan være jobansøgninger, lægejournaler, medicinrapporter, skatte- eller bank oplysninger, selvangivelser, osv. Mange…

  • Spørgsmål fra en kritisk medarbejder.

    Jeg har modtaget nedenstående email, hvor Lars stiller nogle interessante “paranoide” spørgsmål i forbindelse med virksomhedernes administration af medarbejdernes mobile enheder. Det er spørgsmål, som jeg tit møder, når jeg er ude på foredrag eller workshops, så jeg tænker at jeg vil svare på Lars’ spørgsmål her. Lars spørgsmål er…

  • Min hellige ko.

    Der har været noget stille her på denne blog. Jeg valgte at tage en rejse til Indien for at opleve dette skønne land. Mit system trængte til ferie.  Det var en fantastisk rejse og jeg er forelsket i landet. Men…hvorfor pludselig skrive om en hellig ko? Og som det fremgår…

  • Hvorfor løser en Container løsning GDPR udfordringerne?

    Jeg har i tidligere indlæg skitseret nogle af de alvorlige udfordringer, som virksomheder har med de ansattes mobile enheder i forhold til Persondataforordningen, fx: Medarbejderne deler virksomheds relaterede informationer med Samsung, Dropbox, Apple, Snapchat, Facebook, Microsoft, Endomondo, og mange flere uden at medarbejderen er klar over det. Medarbejderen gemmer (utilsigtet)…

  • Hvilke indlæg skal jeg læse om mobility og GDPR ?

    Det er altid dejligt, når man får feedback fra ens blog læsere. I dag fik jeg en forespørgsel om hvilke af mine blog indlæg, som han skulle sende videre til sin ledelse, så de kunne inspireres omkring sikkerheden på de mobile enheder og forholdet til databeskyttelse og bl.a. Persondataforordningen (“GDPR”).…

  • Dette skal dit Device Management system OGSÅ kunne!

    Forleden skrev jeg et indlæg om nogle ting, som jeg mener at et device management system (mdm/emm/uem) som minimum skal kunne (link), for at sikre virksomheden håndtering af medarbejdernes privat mobile enheder. Enhedens GPS position. Et andet og nok så vigtig funktion er håndtering af GPS-data. Mange systemer kan indsamle…

  • Dette skal dit device management system, som minimum kunne!

    Hvis du har læst mine tidligere indlæg i denne blog, så ved du at Persondataforordningen (“GDPR“) ønsker at beskytte vores private data. Dette gælder også for de virksomheder, som vi er ansatte i. Disse skal beskytte vores data, men må ikke “snage” i private informationer, som de ikke har en…

  • Sådan finder du navnet på et ukendt mobil nummer.

    Kender du det, at du har modtaget et opkald på din smartphone, fra et nummer, som du ikke kender ? Personen har ikke lagt en besked og nu vil du gerne vide hvem, der ejer dette nummer. Du googler nummeret, men personen har ikke registreret det. Måske fordi det tilhører…

  • Appware – endnu en tikkende bombe under GDPR

    Vores smartphone, og til en vis grad vores tablet, er blevet vores kæreste eje. Vi har den med os alle steder. Den er vores udvidede hjerne, vores huskeliste, vores måde at komme i kontakt med andre på, en vigtig faktor i vores sociale relationer og vores adgang til alverdens informationer.…

  • En iCloud backup kompromitterer virksomhedernes fortrolige data.

    Medarbejderne i mange virksomheder bruger deres smartphone, og måske også tablet, både til private formål og virksomheds relaterede formål. Virksomheds relaterede formål er typisk for at kunne læse emails, se kalenderen og ens firma kontakter. En email kan godt have en eller flere vedhæftede filer, som vi åbner for at…

  • Din firmaudleverede telefon overvåger dit privatliv.

    I begyndelsen af januar 2018 kunne man bla. læse i Frederiksborg Ams avis, at byrådsmedlemmet Jan Ryberg i Helsingør kommune valgte at returnere sin netop udleverede iPhone tilbage til kommunen (link 1, 2) fordi han mente at kommunen overvågede hans privatliv. Kommunen havde iPhonen administreret med et MDM* system, som…