Beskyt mit privatliv,  Big Data,  Overvågning

Tips til at beskytte dit privatliv på din iPhone, del 2.

Du deler dine træningsdata, dine sundhedsdata, dine optagelser, alt det Siri opfanger, dine helbreds oplysninger, dine data i iCloud, hjerterelaterede målinger, oplysninger om medicin og sygdomme med Apple! Har du taget stilling til dette ?

Er du OK med det ?

I forlængelse af mit tidligere indlæg om at begrænse GPS-sporing og aflytning på din iPhone og iPad, så kan du med dette tip, selv bestemme hvilke af følgende data, som du vil dele med Apple.

Bemærk at du fysisk selv skal slå dette FRA. Apple har, som udgangspunkt, valgt at du skal dele disse data med dem.

Gå ind i appen Indstillinger og find punktet “Anonymitet & Sikkerhed”. Under dette punkt ruller du ned til du finder menu punktet “Analyser og Forbedringer”.

Det er overraskende hvad Apple har tilladelse til. Jeg har kopieret de forskellige punkter og den korte forklaring ud, så du her kan få et hurtigt overblik over disse punkter og herved vurdere hvordan du selv forholder dig.

OverskriftForklaring
AnalysedataHjælp Apple med at forbedre sine produkter og tjenester ved at sende diagnostik og brugsdata dagligt. Dataene kan inkludere oplysninger om lokalitet. Analyse bruger trådløse data. Om Analyse og anonymitet…
Del iCloud-analyseHjælp Apple med at forbedre sine produkter og tjenester inklusive Siri og andre intelligente funktioner ved at tillade analyse af brug og data fra din iCloud-konto. Om iCloud-analyse og anonymitet…
Del med udviklereHjælp udviklere af apps og tilbehør med at forbedre deres produkter ved at tillade Apple at dele oplysninger om systemsvigt samt statistiske oplysninger om, hvordan du bruger udviklernes apps, med dem. Om deling med udviklere og anonymitet..
Gør Håndvask bedreHjælp Apple med at gøre Håndvask bedre ved at dele begrænsede bevægelses- og lyddata. Om Gør Håndvask bedre og anonymitet…
Gør Sundhed/aktivitet bedreHjælp Apple med at forbedre sundheds- og fitnessfunktionerne ved at dele dine aktivitets- og træningsdata og sundhedsrelaterede data, som f.eks. fysisk aktivitetsniveau, omtrentlig placering, hjerterelaterede målinger og ekg-klassifikationer. Om Gør Sundhed og aktivitet bedre og anonymitet…
Gør Helbredsjournaler bedreHjælp Apple med at forbedre funktionen Helbredsjournaler ved at dele oplysninger om f.eks. medicin, prøver og sygdomme. Om Gør Helbredsjournaler bedre og anonymitet….
Forbedring af sikkerhedHjælp Apple med at forbedre sikkerhedsfunktioner ved at dele dine sikkerhedsdata. Om Forbedring af sikkerhed og anonymitet…
Gør Siri og Diktering bedreHjælp med at forbedre Siri og Diktering ved at tillade Apple at opbevare og gennemgå lyd fra dine interaktioner med Siri og Diktering på denne enhed. Om Gør Siri og Diktering bedre og anonymitet…
Gør kørestolsfunktion bedreHjælp Apple med at forbedre sundheds- og fitnessfunktionerne ved at sende data fra dine kørestolsaktiviteter og -træninger. Om Gør kørestolsfunktion bedre og anonymitet…

Hver korte forklaring afsluttes med en link, hor du kan læse mere. Det er der jo ingen der gør! MEN…hvis du f.eks. læser linket om at gøre Siri og Diktering bedre, så står der bl.a. følgende: “…bliver lyden fra dine interaktioner med Siri og Diktering muligvis opbevaret og gennemgået af Apple-medarbejdere“. Dette var fremme i medierne for nogle år siden, da det kom frem at der sad fysiske mennesker og lyttede med på de optagelse som brugerne havde ladet Siri optage. Det kom frem at dette også kunne være intime og stærkt personlige optagelser.

Apple skriver videre om Siri, at “Det lille udpluk af anmodninger, der er blevet gennemgået, opbevares muligvis længere end to år uden det vilkårlige id med henblik på løbende forbedring af Siri.


Min mening!

Hvis du har læst nogle af mine indlæg her om overvågning, “Big Data”, “Big Brother”, så vil du vide at jeg opfordrer til at slå ALT fra. Jeg vil selv bestemme over mine data.

I dag fortæller tech firmaerne os, at de IKKE bruger disse data eller deler dem med fx. myndighederne, men vi så her i den forgangne uge, hvordan Apple har føjet sig for den kinesiske regering og indført begrænsninger (kilde Cnet.com). For nogle år siden besluttede en tidligere regering at staten måtte gemme sundhedsdata indsamlet af danskere i et stort forskningsstudie 25 år tidligere, på trods af at brugerne dengang var stillet i udsigt at disse data ville blive anonymiseret og slettet. Logningsskandalen taler for sig selv. Overvågnings tilladelserne der er indført siden 9/11 lige så.

Når først vores data er indsamlet og gemt på servere, måske endda uden for danske lovgivnings rækkevidde, så kan vi intet gøre!

Så det bliver et NEJ TAK her fra.