Beskyt mit privatliv,  Data sikkerhed,  Hacking

Beskyt dit privatliv: Betal dine internetkøb med et Revolut betalingskort

Handler du meget på nettet? Eller har du løbende betalinger for cloudservices, abonnementer, medlemskaber, osv? Der er talrige eksempler på at hackerne har stålet kreditkort oplysninger.
Her er mit bud på hvordan du let og gratis kan minimere risikoen for at få stjålet penge fra din konto.

I september 2018 blev British Airways hjemmeside hacket og over 380.000 navne og kreditkort oplysninger stjålet. Det var altså kontonummer, udløbsdato og de 3 tal på bagsiden, som hackerne nu kunne misbruge. Hackerne havde fået sneget få linier kode ind på BA’s hjemmeside og fik derved adgang til disse data.

British Airwayes hacket er bestemt ikke det eneste hack, hvor kreditkort informationer er stjålet. Der er talrige eksempler på dette og i fremtiden vil vi kun se flere eksempler på disse hacks.

Jeg havde behov for at finde en mere sikker løsning. Jo, jeg er klar over at bankerne dækker mit tab, men jeg skal dokumentere det og igennem en masse besvær. Og hvor tit gennemgår du konto-oversigten fra din bank for at se om, der har været en udbetaling til noget, som du ikke kender til ?

Jeg handler en del på internettet og ikke kun fra danske webbutikker, men også hotelophold i Delhi i Indien, abonnementer på nyheder i USA, gadgets på AliBaba, mm. Jeg betaler for forskellige cloudservices hos Apple, Google, Dropbox, Evernote, digitale magasiner. Jeg handler på eBay, Hotels.com, AirBnB, Norwegian, British Airways, osv.

Men da jeg, qua bl.a. mit job, hele tiden hører om nye databrud, så vil jeg gerne minimere risikoen og besværet.

En nem måde er at bruge et andet betalingskort med få penge på til internetkøb, adskilt fra den konto, hvor min løn bliver indsat på.


Få et ekstra betalingskort – et debetkort – ganske gratis.

Jeg har valgt at anskaffe mig et debitkort, hvor man kun kan hæve de penge, der står på kontoen. Internetbanker som fx. LUNAR og Revolut tilbyder en gratis konto, som du opretter online på 5 min.

Alle mine internetkøb foretager jeg via mit debetkort fra internetbanken Revolut. Her er tale om et almindeligt VISA-debetkort og derfor kan det bruges stort set over hele verdenen.

Jeg kan hurtigt se i appen om jeg har penge nok på kontoen til mit køb, og det tager få minutter at flytte penge fra min økonomikonto over til dette kort. Det hele sker i en app.

Du kan også få et fysisk plastik kort, som du kan bruge på dine rejser i udlandet.

Fordele ved et gratis Revolut debetkort

Revolut er ikke den eneste internetbank, der tilbyder disse debetkort, men her er nogle væsentlige ydelser, som jeg godt kan lide, i forbindelse med nethandel:

 • Man kan ikke hæve mere end det, der står på kontoen.
 • Jeg får en pop-op besked på min smartphone,
  • når der foretages et træk på min konto.
  • når der er for få penge på kontoen.
  • hvis en hacker skulle forsøge at hæve penge på kontoen.
  • ved større beløb skal jeg verificere købet inde i appen.
 • Jeg kan på 2 min. overføre flere penge til kortet via deres app på min smartphone (gebyrfrit).
 • Kan tilknyttes Apple Pay eller Google Pay

Der er en masse andre funktioner, som især er relevante, hvis man bruger det fysiske kort på sine rejser, men det falder udenfor dette indlæg.

Jeg har ikke noget at skjule, men må indrømme, at jeg også godt kan lide tanken om, at min normale bank ikke har indblik i mine indkøb på internettet.

Et standard Revolut kort er gratis at få oprettet (Link). Er du mere til LUNAR, så klik her.