Data sikkerhed,  Device Management

Containeren, hvad sker der med denne, nu med Android Enterprise?

Ønsker du at adskille firmadata og private data på din mobile enhed, så er Containeren den bedste løsning.

Containeren har jeg omtalt i flere blog indlæg tidligere. Her er tale om en app, som installeres på den mobile enhed (smartphone eller tablet). Appen er ofte krypteret og beskyttet af et password. Inde i denne app får du adgang til virksomhedens data, hvilket oftest er email, kalender og din kontakter.

Animationen her viser den container løsning, som vi benytter i min virksomhed leveret af SOPHOS.

Med Containeren beskytter virksomheden deres data mod at blive delt via “Appware” så som Facebook, Instagram, Starbucks, mv. Virksomhedens data bliver også beskyttet mod automatiske backups, som fx. til iPhones iCloud back-up.

Læs mere her i disse indlæg:

Hvad betyder Android Enterprise for fremtiden?

For det første skal vi lige slå fast igen at Containeren har været den valgte løsning for mange virksomheder at beskytte deres data på Bring-Your-Own-Device enheder og på de enheder, som jeg kalder “hybriderne“, altså de firmaudleverede enheder, som medarbejderen må bruge privat.

Samsung var, for flere år siden, de første til at anerkende at der var et klart behov for en adskillelse af virksomheds data og private data på en og samme enhed. Samsungs løsning kaldte de Knox.

Nogle år siden adopterede Google Samsungs ide og leverede deres første bud på en opdeling af enhederne med “Android for Work”.

Som jeg har været ind på i tidligere indlæg, så har Google været igennem en proces, der skal skabe et ganske sikkert operativ system. De har længe anerkendt at vi ikke vil gå rundt med to smartphones, en privat og et firma enhed. Vi vil kun have een super smart enhed, hvor vi samler alle de data, som vi har behov for i vores arbejds- og privatliv.

Hele GDPR problematikken på BYOD og hybrid enheder løses med Android Enterprise og “Work Profile”!

På Mobile World Conferencen i Februar i år var dette tydeligt hos alle de store smartphone producenter (Sony, Huawei, LG, Samsung, Nokia, m.fl) at deres enheder nu sikkert kunne benyttes af virksomheder, da denne opdeling af enheden, som Android Enterprise Work Profile giver, gør deres enheder til sikre enheder.

Hvis du ikke er helt med på hvad Android EnterpriseWork Profile” er for en fisk og hvad denne “opdeling af enheden” betyder, så læs dette tidligere blog indlæg:

MDM/EMM/UEM producenterne:

Alle de store device management løsninger, så som VMwares Workspace One, MobileIron, SOTI, Sophos Mobile og Microsoft Intune har allerede valgt at understøtte Android Enterprise. De har indset at dette bliver fremtiden.

Vi vil se at den klassiske App-container på Android enheder forsvinder i sin klassiske form, og bliver erstattet af Android Enterprise Work Profile.

Hvad så med Apple enheder?

Alle producenter, som jeg bl.a. talte med på Mobile World Congress, resonerer at Apple vil være nødsaget til at komme med en lignende funktion, altså opdeling i privat og enterprise.

Alle kan kun anbefale at udrulle en klassisk app-container løsning på iOS enheder, for derved at sikre organisationens data og GDPR. Microsoft anbefaler ‘Outlook’ appen, VMware anbefaler ‘Boxer’, SOTI anbefaler Solitons container, SOPHOS deres “Email” container.  Alle producenter er i tæt dialog med Apple om dette “problem”, men ingen må/kan sige noget om hvordan Apple vil løse dette.