Gadgets

Test af Sandbergs Wireless Powerbank 10000

Jeg bruger min smartphone meget i løbet af dagen og kan derfor godt have brug for en opladning sidst på dagen. Idag ser vi flere og flere opladeres, der kan oplade de nyere smartphones, der tillader trådløs opladning.

For en lille måned siden testede jeg en kabelfri powerbank fra Mophie. Jeg har ikke imponeret af den trådløse opladning. En af min væsentligste kritikpunkter var, at man ikke kunne oplade smartphonen, når den lå i en taske eller mens man talte i telefon. Smartphonen skal ligge præcist oven på powerbanken for at blive opladet, og skubber den sig, jamen så stopper opladningen.

Derfor var jeg spændt på, at teste den nye Powerbank 10000 Wireless 10W fra Sandberg, for som du kan se på billedet, så har Sandberg sat sugekopper på deres powerbank.

Og det virker helt fint, da jeg lige fandt et cover med en glat bagside. Sugekopperne holder smartphonen fast powerbanken, også selv om de ligger i min lomme.

Enheden er udstyret med USB-A, USB-C og Micro-B, altså de gængse stik typer. Powerbanken kan desuden oplade 3 enheder på samme tid. Den ene trådløst og de andre med kabel fra et af de tre stik. Du kan selvfølgelig oplade en enhed med kabel fra powerbanken.

Og mens du er i gang med at oplade de to enheder, så kan du – på samme tid – oplade selve powerbanken med strøm fra stikkontakten.

Powerbanken oplader trådløst Qi-kompatible enheder, dvs. også smartwatches. Apple og de fleste Android producenter understøtter denne standard. Det smarte her er jo, at du ikke behøver at skulle medbringe kabler til din iPhone og din Samsung smartphone.

Mine testresultater:

Når det så kommer til trådløs opladning, så tog det ganske lang tid. Over 2 timer for at få min Samsung Galaxy S9 opladet fra 20% til 60%, og det vel og mærket når enheden ikke ellers bliver brugt.

Jeg har forsøgt at arbejde på min smartphone imens den blev trådløst opladt nu af flere omgange, for at teste forskellige forhold.
Bruger jeg min S9’er normalt (efter mine forhold), så blev enheden ikke opladt. Eller mere korrekt powerbanken kunne lige oplade min smartphone i samme takt, som brugen tærrede på batteriet.
Benyttede jeg Dex funktionen og satte et HDMI kabel til min S9’er for at kunne arbejde på en stor skærm, så var der kun tale om at min S9’er blev afladet langsommere.

Valgte jeg i stedet for at oplade fra USB-C stikket på powerbanken til S9’erens USB-C stik, så var der tale om en væsentligt hurtigere opladning, også med Dex funktionen.

Trådløs opladning af min Samsung Galaxy S9 med Sandbergs Wireless Powerbank

Dette billede viser mit mobile arbejdskontor, når det er værst: Min Samsung Galaxy S9 og mit trådløse keyboard og mus fra ZAGG.
Adaptoren fra Cabletime tillader tilslutning af en kortlæser til XQD kort, hvorved jeg kan hente RAW filer ind fra mit kamera til behandling. Adaptoren har også SD-kortlæser og HDMI udgang til en større skærm, hvorved jeg kan bruge Dex funktionen. Og endelig så er der USB-C stik i adaptoren, så den også oplader min smartphone. Og alt dette skal have strøm!
Bag på min S9’er ser du Sandbergs Wireless Powerbank, som kæmpede som sindsyg for at holde trit med mit forbrug.

Nuvel de færreste har et mobilt “kontor” som det jeg har vist ovenfor. Min test blev derfor også udført, som om jeg var en “almindelig” smartphone bruger. Men det ville være lækkert, hvis min powerbank OGSÅ kunne levere nok strøm til det “værste” setup.

Kablet opladning af min Samsung Galaxy S9 med Sandbergs Wireless Powerbank

Min konklusion:

Jeg synes endnu ikke, at de trådløse opladere kan erstatte en traditionel powerbank, så vi slipper for kabler. Opladningen er for langsom.
Sandbergs Wireless Powerbank har klart sine fordele i forhold til andre jeg har set. Sugekopperne gør den absolut anvendelig i forhold til andre. At enheden også kan oplade flere enheder på samme tid er også en fordel.

Listeprisen er Dkr 299,- incl. moms, hvilket jeg vurderer er for høj i forhold til den trådløse opladningstid contra en traditionel powerbank, der kun oplader med kabler.