Device Management

Apple opkøber EMM- producenten Fleetsmith.

Fleetsmith er et device management værktøj, der udelukkende håndterer Apple enheder, dvs. iPhone, iPad, Apple TV og Macs. som blev etableret i 2016.

Det er desværre en nyhed, der stammer fra 24. juni 2020, som jeg har overset. Og “desværre” fordi den faktisk er ganske interessant. Apple selv er gået ganske stille omkring dette opkøb. Det er kun forbi Fleetsmith har en enkel pressemeddelelse på deres hjemmeside, at dette er blevet kendt.

Opkøbet er ikke blevet omtalt af Tim Cook på Apple events og der har ikke været flere pressemeddelelser fra Fleetsmith siden.

For godt 10 år siden lancerede Apple deres eget device management system “Profile Manager”, og henover de sidste par år, har dette ikke været et produkt, som selv Apple anbefalede. Apple indgik samarbejde med andre device management systemer, der understøttede de forskellige funktioner, som Apple leverede ved hver ny version af iOS.

Som jeg har skrevet om i tidligere artikler, så er der meget, der tyder på at Google lancerer deres eget device management værktøj til Android- og Chrome enheder. I mange år har Android haft fokus på at imødekomme behovene fra virksomheder til at håndtere PC’er, tablets og ikke mindst smartphones. Her har Apple fokuseret på forbrugerne.
Mange af del komponenterne, så som management konsollen, enrollment programmet Zero Touch (ZTE), og ikke mindst “OEM-config”, er allerede på plads. Senest så, vi at Chromebooks nu kan indrulles med ZTE og Samsung ligger sig ind under Android Enterprise.

Hvis Google lancerer deres eget device manegement system og måske endda ganske gratis, så står de meget stærkt på “enterprise” markedet.

Og så er det at Apples opkøb af Fleetsmidt giver så meget mening. For mon ikke Apple har indset at de selv er nødt til at kunne levere deres egen EMM-løsning, så de kan konkurrere med Google på enterprise markedet.

Ovenstående bygger jeg alene på mine nu snart 16 år erfaring indenfor MDMEMM og nu UEM-løsninger. Små bidder af informationer her og der, som jeg vender i et strategisk perspektiv. For det vil da give pokkers god mening, hvis Google og Apple selv leverer deres egne løsninger til at styre deres enheder med.

Bliver spændende at se om mine forudsigelser er korrekte 🙂