• Foldable

  Begrebet dækker over enheder, hvor skærmen kan foldes. Det vil sige at en klassisk smartphone vil kunne foldes ud og opnå den dobbelte skærmstørrelse. Fx.: Microsoft Duo, Samsung Flip, mv.    

 • Xamarin

  Xamarin er et app værktøj til at udvikle apps på tværs af Android, iOS og Windows. Mange app udviklere benytter dette værktøj, idet de herved let kan udvikle til flere platforme på een gang. Xamarin er ejet af Microsoft.

 • Chrome

  Chrome kan enten henvise til internet browseren Chrome, som mange af os bruger, når vi “googler”. Chrome kan også henvise til den type laptop, som kører på Googles “styresystem”: chrome, som reelt vil sige udelukkende er browser basseret.  

 • Micro-SD-kort

    På mange Android enheder er der mulighed for at udvide enhedens hukommelse ved at indsætte et Micro-SD kort. Herved vil der være plads til mange film, musik, billeder, osv. Ikke alle enheder krypterer indholdet på dette memory kort!  

 • Android Enterprise

  Android er Googles operativ system til mobile enheder. Det er det mest udbredte operativ system i verden. Android Enterprise – forkortelse for Googles API-sæt til Android, der bla. tilgodeser virksomheders krav til de mobile enheder mht. bla. sikkerhed. Blev lanceret i forbindelse med version 5.0 – “Lollipop“ Android Enterprise Recommended “AER” – betegnelse for udvalgte android enheder, der har de tekniske specifikationer, der gør enheden klar til at kunne håndtere bl.a. Android Enterprise Work Profile. Android One: en betegnelse for Android enheder, der bl.a. ikke har installeret bloatware på enheden. Læs mere her Link til Wikipedia Google navngav de forskellige versioner…

 • Bloatware

  Bloatware: Betegnelse for alle de apps, som hardware producenterne ligger ned på enheden, som du måske ikke har behov for. Nogle af disse apps kan forbruge batteri og dele dine data. Du kender sikkert disse apps, som fx. Apple, Samsung eller Sony har installeret på din mobile enhed. Bloatware forekommer fx. også på SmartTV, Windows PC eller Apple Mac. Bloatware kan være umuligt at afinstallere. Se også Android One. Læs mere på Wikipedia her.

 • Dex

  Samsung Dex er en funktion, der betyder at man kan tilslutte sin smartphone til en stor skærm eller TV. På denne store skærm får man nu en mere tablet lignende brugerflade. Læs mere her  

 • Juicehacking

  Betegnelse for når hackerne kopierer data fra fx. din smartphone via et kabel. Læs mere her.  

 • Zero Touch Enrollment

    Zero Touch Enrollment – ZTE – er en udrulningsløsning fra Android, der gør den initielle opsætning af en masse Android enheder meget lettere for slutbrugerne. Forudsætter at organisationen benytter et Mobile Device Management system (MDM/EMM). Enhederne skal tilmeldes organisationens ZTE konto af en certificeret forhandler, fx. COMM2IG. Når en medarbejder udpakker (eller firmware resetter) en android enhed, så checkes enhedens IMEI-nummer automatisk på ZTE portalen og dirigeres videre til organisationens MDM/EMM løsning, hvorefter medarbejderen straks herefter vil se på skærmen at deres enhed er ved at blive opsat af organisationen. Bemærk at for Samsung enheder så skal enhederne tilknyttes…

 • Volume Purchase Program

  Volume Purchase Program – Apple løsning, som tillader skoler og virksomheder at indkøbe apps og distribuere dem via en EMM løsning.

 • Ruggedized

  En betegnelse for mere robuste mobile enheder, som f.x. håndscannere, tablets, PC’er og smartphones. Det kunne være den slags, som DHL kører rundt med og hvor du underskriver på skærmen. Eller de scannere, som man ser på mange lagre eller ved indtjekningen i lufthavnen.

 • Qi

  Er den trådløse opladnings standard, som f.x. mange Android- og Apple enheder benytter til at blive trådløst opladt. Også mange wearables, så som smartwatche kan oplades med en Qi-oplader. Link til Wikipedia.  

 • OEM

  Original Equipment Manufacturer – bruges bla. som en betegnelse for de forskellige hardware producenter af smartphones, der bruger Android operativ systemet. Det kunne være Samsung, Sony, Lenovo, Zebra. Link til Wikipedia.  

 • Lightning

    Betegnelse for Apples specielle stik til nyere iPhones og iPads

 • Knox Mobile Enrollment

  Knox Mobile Enrollment (Samsung værktøj) udrulningsløsning fra Samsung, der gør den initielle opsætning af en masse Samsung enheder meget lettere for slutbrugerne. Læs mere om KME her  

 • Knox Configure

  Knox Configure (Samsung værktøj) – som bruges til at konfigurere en Samsung enhed.

 • Knox

  Samsung Knox Deployment Program, som omfatter bla. KME, E-FOTA, Manage og KC. Læs mere her  

 • e-SIM

  Flere smartphones, smartwatches, mm. kommer i dag med e-SIM, som ikke er en fysisk plastik brik, der skal indsættes i enheden, men er en indbygget funktion i enheden. Herved slipper man for denne plastik brik.

 • E-FOTA

  Firmware-Over-The-Air (Samsung værktøj) – Et værktøj, der kan låse en Samsung Android enhed til en bestemt OS-version og derved styre eller forhindre en OS-opdatering. Læs mere her.

 • DUAL-SIM

  Flere og flere smartphones får mulighed for at have to SIM kort i. Det ene kan være dit eget private, det andet tilhører virksomheden. Det kunne også være et lokalt SIM-kort, som du køber hvis du rejser rundt fx. i USA. Se også e-SIM.

 • Advanced Encryption Standard

  Advanced Encryption Standard – Krypteringsstandard. Idag forventes minimum en 256 bit kryptering, der af begrebet AES 256. Wikipedia