Corporate Sustainability Reporting Directive
Corporate Sustainability Reporting Directive (“CSRD”) er en EU-lovgivning, som pålægger virksomheder at rapportere om deres bæredygtighedspræstationer. Denne direktiv er designet til at øge gennemsigtigheden omkring virksomheders indvirkning på miljø og samfund og sikre, at investorer og andre interessenter får bedre information om bæredygtighedsforhold. CSRD forventes at træde i kraft gradvist fra 2024 og vil stille krav om, at de omfattede virksomheder offentliggør deres bæredygtighedsrapporter som en del af deres årlige ledelsesberetninger.
Corporate Sustainability Due Diligence Directive
Corporate Sustainability Due Diligence Directive (“CSDDD”) er et direktivforslag, der har til formål at etablere europæiske regler for virksomheders bæredygtigheds- og samfundsansvarspraksis. Denne form for direktiv har til formål at fremme og regulere bæredygtighed og samfundsansvar blandt europæiske selskaber. Det er vigtigt at bemærke, at informationen her er baseret på oplysninger, der var tilgængelige indtil september 2021, og at der kan være udviklinger i sagen siden da.
Corporate Social Responsibility
CSR står for “Corporate Social Responsibility” på engelsk, hvilket på dansk betyder “Virksomheders Samfundsansvar”. Det refererer til virksomheders frivillige indsats for at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningspraksis og bidrage positivt til samfundet.
Corporate Governance Reporting
Corporate Governance Reporting er en del af den bredere ESG-ramme, der fokuserer på hvordan virksomheder styres og kontrolleres. Det indebærer rapportering om de processer, politikker og strukturer, som virksomheden har på plads for at sikre god ledelse, ansvarlig forvaltning og transparens overfor aktionærer og andre interessenter. Det omfatter typisk emner som bestyrelsens sammensætning, risikostyring, interne kontrolmekanismer og aktionærrettigheder. Corporate Governance Reporting er vigtig, fordi det giver investorer og andre interessenter indsigt i, hvordan virksomheden håndterer ledelsesmæssige risici og sikrer, at virksomheden drives på en ansvarlig og bæredygtig måde. Dette er en central del af ESG-vurderinger, da god governance er afgørende…
CO₂-equivalent
COe står for “”CO₂-equivalent”” eller “”CO₂-ækvivalent”” på dansk. Det er en måleenhed, der bruges til at sammenligne de globale opvarmningseffekter af forskellige drivhusgasser baseret på deres evne til at bidrage til drivhuseffekten over en bestemt tidsperiode, typisk 100 år. Drivhusgasser som metan (CH₄), lattergas (N₂O) og fluorerede gasser har forskellige opvarmningseffekter og levetider i atmosfæren. For at gøre det lettere at sammenligne deres samlede klimaeffekt, omregnes mængden af disse gasser til mængden af CO₂, der ville have samme opvarmningseffekt. Dette kaldes deres “”Global Warming Potential”” (GWP).
Carbon Disclosure Project
Carbon Disclosure Project (“CDP”) er en nonprofit velgørenhedsorganisation, der tilbyder et globalt rapporteringssystem, som investorer, virksomheder, byer, stater og regioner kan bruge til at rapportere om deres miljømæssige påvirkning. Virksomheder skal besvare et årligt spørgeskema om deres miljømæssige påvirkning og de skridt, de har taget for at reducere den. CDP-spørgeskemaet bruges primært af investorer og erhvervsklienter til at vurdere risikoen ved klimarelaterede spørgsmål for en virksomhed.
Association of Issuing Bodies
The Association of Issuing Bodies (AIB) er en europæisk organisation, der administrerer og fremmer brugen af energiattestater til at spore produktion og forbrug af vedvarende energi i Europa. AIB udarbejder den europæiske restmiksrappport, der inkluderer data om brændselsblandingen, der anvendes til at generere elektricitet i hvert europæisk land, samt de tilknyttede drivhusgasemissioner.