• Foldable

  Begrebet dækker over enheder, hvor skærmen kan foldes. Det vil sige at en klassisk smartphone vil kunne foldes ud og opnå den dobbelte skærmstørrelse. Fx.: Microsoft Duo, Samsung Flip, mv.    

 • COBO

  Forkortelse for: Corperate Owned, Personally Enabled – benyttes ofte ved mobil strategier. Betegnelse for enheder, der er indkøbt af en virksomhed, så medarbejderen kan benytte den til at få adgang til virksomhedens data, fx. email og kalender. Afgørende her er at enheden OGSÅ må benyttes til private gøremål, så som at ringe privat på, installere private apps, mv. Læs mere uddybende her.    

 • Xamarin

  Xamarin er et app værktøj til at udvikle apps på tværs af Android, iOS og Windows. Mange app udviklere benytter dette værktøj, idet de herved let kan udvikle til flere platforme på een gang. Xamarin er ejet af Microsoft.

 • Qualcomm

  Qualcomm er en amerikansk virksomhed, der bl.a udvikler 5G teknologier og en væsentlig spiller på dette marked. Link.  

 • Microsoft Remote Desktop

    Med denne app installereret og konfigureret får jeg adgang til firmaets interne systemer i form af en virtuel desktop.  

 • Micro-SD-kort

    På mange Android enheder er der mulighed for at udvide enhedens hukommelse ved at indsætte et Micro-SD kort. Herved vil der være plads til mange film, musik, billeder, osv. Ikke alle enheder krypterer indholdet på dette memory kort!  

 • Mobile World Congress

  Mobile World Congress er Europas største mobility tech relaterede messe, hvor producenter så som Samsung, Sony, Microsoft, Google/Android, LG, Huawei, Intel, DELL, VMware, SOTI og mange mange flere udstiller. i 2019 var der over 2.000 udstillere i 8 haller og med over 100.000 besøgende. Messen foregår i Barcelona, Spanien, normalt den sidste uge i februar. Jeg deltager og blogger fra messen hvert år. Skal du der ned, så lad os mødes. Læs mere på www.mwcbarcelona.com

 • Bloatware

  Bloatware: Betegnelse for alle de apps, som hardware producenterne ligger ned på enheden, som du måske ikke har behov for. Nogle af disse apps kan forbruge batteri og dele dine data. Du kender sikkert disse apps, som fx. Apple, Samsung eller Sony har installeret på din mobile enhed. Bloatware forekommer fx. også på SmartTV, Windows PC eller Apple Mac. Bloatware kan være umuligt at afinstallere. Se også Android One. Læs mere på Wikipedia her.

 • Dex

  Samsung Dex er en funktion, der betyder at man kan tilslutte sin smartphone til en stor skærm eller TV. På denne store skærm får man nu en mere tablet lignende brugerflade. Læs mere her  

 • KaiOS

  Et operativ system, baseret på Linux, som bl.a. HMD (Nokia) benytter på deres billigere modeller. Ingen af de kendte EMM-løsninger, understøtter dette OS med manegement. Læs mere på Wikipedia.  

 • Operativ system

  OS er forkortelsen for operativ system. Det kunne være Windows, MacOS, iOS, Android, Symbian, Tizen, KaiOS, m.m.

 • Zero Touch Enrollment

    Zero Touch Enrollment – ZTE – er en udrulningsløsning fra Android, der gør den initielle opsætning af en masse Android enheder meget lettere for slutbrugerne. Forudsætter at organisationen benytter et Mobile Device Management system (MDM/EMM). Enhederne skal tilmeldes organisationens ZTE konto af en certificeret forhandler, fx. COMM2IG. Når en medarbejder udpakker (eller firmware resetter) en android enhed, så checkes enhedens IMEI-nummer automatisk på ZTE portalen og dirigeres videre til organisationens MDM/EMM løsning, hvorefter medarbejderen straks herefter vil se på skærmen at deres enhed er ved at blive opsat af organisationen. Bemærk at for Samsung enheder så skal enhederne tilknyttes…

 • SIM

  Subscriber Identity Module – SIM kortet sikrer at du kan ringer, sende beskeder og være på internettet med fx. din smartphone. Det er en lille fysisk plastik brik, modsat e-SIM. Link til Wikipedia.    

 • Ruggedized

  En betegnelse for mere robuste mobile enheder, som f.x. håndscannere, tablets, PC’er og smartphones. Det kunne være den slags, som DHL kører rundt med og hvor du underskriver på skærmen. Eller de scannere, som man ser på mange lagre eller ved indtjekningen i lufthavnen.

 • Qi

  Er den trådløse opladnings standard, som f.x. mange Android- og Apple enheder benytter til at blive trådløst opladt. Også mange wearables, så som smartwatche kan oplades med en Qi-oplader. Link til Wikipedia.  

 • O.M.G.

    O.M.G. kabler og Ninja kabler er to forskellige typer af et oplader kabel til Apple enheder, som hackerne havde modificeret. Læs mere om dette kabel her.

 • OEM

  Original Equipment Manufacturer – bruges bla. som en betegnelse for de forskellige hardware producenter af smartphones, der bruger Android operativ systemet. Det kunne være Samsung, Sony, Lenovo, Zebra. Link til Wikipedia.  

 • Mobile World Congres

  Mobile World Congress – Årlig mobility konference i bl.a. Barcelona med over 100.000 besøgende. Læs mere her.

 • MSM

  Mobile Security Management – håndtering af sikkerhedssoftware på mobile enheder. Kan være en del af EMM eller UEM løsninger.

 • MAC adress

  Media Access Control adress er en unik kode for stort set hver eneste tekniske enhed. Man kan også kalde det din Pc’s eller smartphones unikke identitets nummer. Når du tilslutter dig et WiFi punkt, så identificeres du med din Mac adresse. Se også IP adresse

 • mAh

  Måleenhed for batteriet på en smartphone, tablet eller powerbank. Jo større tal, desto længere levetid har batteriet.

 • USB

  Universal Serial Bus – et stik enten i enden af dit ladekabel til din mobileenhed eller på en USB-hukommelses nøgle. Kan også være den “hun”-del, som dette stik indsættes i på din PC, oplader, mv. Mange nyere smartphones og tablets benytter idag USB-C stik.  

 • Knox Mobile Enrollment

  Knox Mobile Enrollment (Samsung værktøj) udrulningsløsning fra Samsung, der gør den initielle opsætning af en masse Samsung enheder meget lettere for slutbrugerne. Læs mere om KME her  

 • Knox Configure

  Knox Configure (Samsung værktøj) – som bruges til at konfigurere en Samsung enhed.

 • Knox

  Samsung Knox Deployment Program, som omfatter bla. KME, E-FOTA, Manage og KC. Læs mere her  

 • IP67

  International Protection Marking, IEC standard 60529, der benyttes ved mobile enheder til at beskrive hvordan de tåler fx. støv og vand. Det første tal indikerer hvor beskyttet enheden er, herunder “indtrængende fremmedlegemer”. Skalaen 1 – 6 (bedst) 5: Indtrængen af støv er ikke helt forhindret, men det må ikke trænge ind i tilstrækkelig mængde til at forstyrre udstyrets sikre drift. 6: Ingen indtrængning af støv; komplet beskyttelse mod kontakt (støvtæt). Der skal påføres et vakuum. Testvarighed på op til 8 timer baseret på luftstrøm. Det andet tal indikerer på samme måde, hvor beskyttet enheden er mod skadelig indtrængen af vand.…

 • IP adresse

  Internet Protocol adress. En unik kode, der er på alle enheder, der kobles til internettet, fx. et access point. Denne kode kombineret med din enheds Mac adresse identificerer dig og hvor du er. Link til Wikipedia.  

 • IoT

  Internet of Things – enheder, der er koblet på nettet. Det kan være alt fra wearable, din bil, webcamera, køleskab, gadelys. Kort sagt alle mulige dimser, der kan kobles til internettet.