Hacking

Pas på mail fra SKAT – indeholder malware!

Hvem vil ikke gerne have penge tilbage fra SKAT ? 

Jeg kunne let have skadet den virksomhed, som jeg er ansat i, ved at have klikket på denne mail.

Jeg har netop modtaget denne mail fra SKAT om at få 3.530,80 tilbage i moms!

Jeg læste denne mail på min smartphone, hvor jeg ikke lige har mulighed for at holde musen over de forskellige links.

Da jeg lige har indbetalt restskat, så tænkte min ikke-sikkerheds hjerne: Dejligt!

Jeg har et lille firma i forbindelse med min hobby, hvor jeg fx afholder nogle foredrag.

Jeg kan ikke se hvem afsenderen er, ej heller holde musen hen over de 2 links i mailen for at checke disse links.

Det er kun fordi at mailadressen, som denne mails er sendt til, ikke er en, som jeg benytter til min dialog med de danske myndigheder, samt at jeg ikke havde aktiviteter i mit lille firma, der berettigede til så stor en moms refusion, at jeg studsede ekstra.

Er du blot det mindste i tvivl, så check mailen på din PC

Lad os lige kigge mailen bedre igennem i PC-udgaven:

På PC’en får jeg  mulighed for at se hvem afsenderen er! Og her skal du, kære læser, straks tænke, at den bestemt ikke ligner noget fra SKAT.

Når jeg holder musen henover linket “Klik venligst her” og i bunden “unsubscribe instantly”, så ser du adresserne i disse links ´her med rødt (linket kommer frem nederst i din browser). Disse links henviser IKKE til SKAT’s hjemmeside.

Denne mail fra hackerne er godt lavet. Den ser rigtig ud i sit layout, samme tekst font, mv. Beløbet er lille nok til at det for mange vil virke som reelt. Mailen er gået igennem Google  Gmails spamfilter!

Jeg ved desværre, fra erfaring at mange virksomheder nok ville ryge i fælden.

Kan være årsag til at min virksomhed rammes af ransomware!

Jeg sidder her på min arbejdsplads og checker mine private mails. Hvis jeg nu havde klikket på et af disse links, så ville jeg måske have inficeret min pc med ransomware, og deraf skadet min virksomhed!

Endelig så fik sidste linie i mailen mig til at smile. Måske ville jeg ikke klikke på linket i mailen mht. refusionen af moms… Men tænk, hvis jeg helt kunne unsubscripe fra mails fra SKAT…….. ?