Overvågning,  Smartphone

Apple indbygger en sikkerhed mod Face ID misbrug

Ansigtsgodkendelse der giver adgang til vores smartphone og tablets er smart. Indrømmet. Men også en sikkerhedsrisiko.
Tilbage i januar 2018 skrev jeg nedenstående indlæg om hvorfor man burde overveje om man virkelige ønskede at benytte denne funktion.

Ja, ansigts godkendelse, så som Face ID, ER en sikkerheds risiko!

Der har, lige siden Apple og Samsung lancerede denne funktion, været eksempler på at Face-ID er blevet udnyttet af tyve, men også at myndighederne. Folk, der nægtede at give myndighederne adgang til deres iPhone er blevet holdt fast og tvunget til at se ind i deres smartphone, som blev holdt op foran dem. Herved skaffede myndighederne sig adgang til enheden.

I et andet blogindlæg ligeledes fra januar ’18 beskriver jeg hvordan myndighederne kan skaffe sig adgang til vigtig og måske stærkt fortrolig virksomhedsdata, hvilket nu blev endnu lettere med Face-ID.

Tager din medarbejder uvidende fortrolig data med ud af landet ?

Apple er meget fokuseret på at beskytte den enkeltes data og tilføjede derfor muligheden for at slå Face ID fra på en let og diskret måde. Jeg har erfaret at der er mange, der ikke kender dette ikke trick, så derfor får i det lige her.

Du skal blot holde en af lydstyrke knapperne OG sideknappen inde i blot 2 sekunder.

Herved slås Face-ID funktionen fra og du skal ny benytte din pinkode, for at komme ind på enheden.

Nu skal tyven og myndighederne tvinge dig til at udlevere din pinkode. I mange lande er det ikke tilladt for myndighederne at tvinge dette password fra dig iht. landets lovgivning, som i så fald vil “beskytte” dig.

Ser gerne at bl.a. Samsung følger efter og ligeledes sikrer deres enheder.