Beskyt mit privatliv,  Data sikkerhed,  Mobility,  Overvågning,  Smartphone

Appen Signal giver sikker og krypteret kommunikation.

I sidste uge anbefalede EU kommisionen, at man benyttede appen Signal til krypteret kommunikation, dvs. tale og i tekst.
Det danske “Center For Cybersikkerhed” har samme anbefaling. I dette indlæg ser jeg nærmere på Signal og forklarer dig, hvordan du bruger det.

Signal er en app, der er baseret på end-to-end kryptering. Det vil sige, at al data imellem fx. to smartphones vil være krypteret, så kun disse to enheder vil kunne dekryptere kommunikationen.
Hertil kommer at Signal er baseret på Open Source software, hvilket vil sige at alle kan se med i programmeringskoden og konstatere, at der ikke er skjulte bagdøre, mv.
Apps, som iMessage, WhatsApp, Wickr Me, Telegram er også krypteret, men her er programmeringskoden skjult for menig mand!
Og netop disse to argumenter ligger til grund for EU Kommisionen og CFCS’s kraftige anbefaling om at bruge denne app.

Understøtter Apple iOS, IpadOS og MacOS, Android, Linux og Windows.
Klik på billedet for at komme til download side

Signal er desuden tilgængelig på alle platforme (dog ikke ChromeOS), hvilket betyder, at iPhone brugere kan kommunikere med Android brugere.

Vil du lære mere om Signal, så læs denne artikel på Wikipedia.

Hvad kan man så med Signal?

Nedenfor har jeg kopieret det skærmbillede fra min Android enhed, som jeg benytter, når jeg kommunikerer med andre.

  1. Jeg kan foretage et videokald.
  2. Jeg kan naturligvis ringe til personen på denne krypterede linie.
  3. Jeg kan skrive en besked til den pågældende person, og naturligvis med smileys.
  4. Jeg kan tage et billede eller (min favorit) indtale en kort besked ved at holde denne knap nede, som straks bliver sendt, når jeg slipper knappen.
  5. Med denne knap kan jeg vedhæfte billeder og videoer fra min enhed. Men jeg kan også vedhæfte filer og dele min GPS-lokation.
  6. Endelig får jeg nogle flere funktioner ved at klikke på menuen med de 3 prikker, hvoraf jeg vil fremhæve en funktion:

Med funktionen “Besked med tidsudløb”, så kan jeg bestemme et tidrum (fra mellem 5 sekunder og op til en uge), for hvornår beskeden skal slettes fra min enhed efter at den er sendt, OG ligeledes slettes på modtagerens enhed efter at den er læst!

Jeg skulle sende en nye kode til et krypteret dokument til en kollega i udlandet. Dokumentet var sendt afsted, som en almindelig email. Koden sendte jeg via Signal og havde sat et tidsudløb på 30 sek. Nu vidste jeg at koden ikke stod på hverken hans eller min enhed.

Jeg hører at hjemmehjælpere i nogle kommuner sender koden til indgangsdørene ude hos borgere, som en almindelig SMS!
Hvis man nu i stedet for benyttede Signal og satte et udløb for beskeder på fx. 30 sek., så lå der aldrig en dørkode eller andet på en enhed!

Ønsker din organisation at følge CFCS anbefaling, så lad IT-afdelingen udrulle Signal til alle brugerne i organisationen vha. device management systemet.