Mobility,  Smartphone

Android versioner igennem tiden

“Marshmellow”, “Oreo”, “Lollipop”. Google har igennem tiden fået for vane at benævne deres forskellige versioner af deres operativsystem (OS) med navne på søde sager.

Derfor vil du høre at vi nørder nogle gange taler om nougat i forbindelse med vores smartphone. Men det er vigtigt at kende disse navne og deraf hvilken version af OS’et de hører til.

Når man fx taler om det nye OS: Android Enterprise og også begrebet “ZTE“, så relateres de ofte til at “enhederne skal minimum kører Oreo”, altså version 8.

Jeg har derfor samlet de sidste versioner i denne oversigt, som du kan gemme som baggrundsbillede på dit skrivebord, hænge op eller komme tilbage til.

Med version 10 så har Google meldt ud, at de ikke længere vil navngive deres versioner med navne på søde sager. Det skaber forvirring, når man under en dialog fx. taler om “…fra og med Oreo”, så forudsætter det at lytterne kender begrebet og desuden kan sætte det i relation til de forskellige versioner. Jeg er ganske enig. Har siddet til mange møder med folk, der ikke lige har den store indsigt i mobilitet. Disse mister hurtigt overblikket, når de ikke kan relatere “Marshmellow” i forhold til “Pie.