Device Management,  Mobility,  Smartphone

Apple “DEP” stopper d. 1. december 2019

Apple Device Enrollment Program – aka “DEP” er en meget benyttet løsning, når en masse iOS eller Mac enheder skal indrulles i en organisations MDM løsning.

DEP benyttes af ganske mange kommuner, skoler og store virksomheder og benytter man sig af Apple DEP, så skal man i gang med at opgradere organisationens engagement med Apple for at kunne benytte den nye “DEP” funktion.

Apple har ændret i deres programmer og derfor har vi nu to nye “portaler”

  • Apple School Manager (forkortes “ASM”), og
  • Apple Business Manager (forkortet “ABM”)

DEP løsningen udskiftes med “ADE” – Automatic Device Enrollment i de to nye portaler.

Fremover styres alt inde fra disse to portaler, herunder også at “deppe” med det nye program, der fremover kalders “ADE”, altså Automatic Device Enrollment.

ABMApple Business Manager:

Hvis jeres organisation benytter DEP, så bør i opgradere til Apple Business Manager. Dette er også relevant for offentlige institutioner, på nær uddannelses institutioner (se nedenfor).

I Apple Business Manager (ABM) portalen administrere i jeres Automatic Device Enrollment (ADE) fremover.

Bruger i kun VPP (Volume Purchase Program), så giver det stadigvæk god mening at opgradere til ABM. Flere indkøbere af apps kan sidde på den samme portal og købe og administrere apps.

Hvis jeres organisation tidligere har oprettet jer på DEP og VPP med fx. en Apple ID, som er knyttet til en person, så skal dette ændres til en konto tilknyttet jeres organisation. Processen med at bliver oprettet indebærer bl.a. en D-U-N-S nummer og en godkendelsesproces, der kan tage imellem 1 uge til 14 dage. Kontakt gerne jeres Apple certificerede partner for at få en vejledning til denne proces. Kan anbefale COMM2IG 🙂

Klik på dette link for at komme til Apple Business Manager portalen.

ASMApple School Manager:

Bruger du DEP eller VPP (Volume Purchase Program) i forbindelse med en uddannelses institution, så bør du opgradere til Apple School Manager (ASM). På denne portal administrerer du køb af apps, opretter konti for elever og personale og også den nye version af DEP, altså ADEAutomatic Device Enrollment.

Klik på dette link for at komme til Apple School Manager portalen.


Apples nye “User Enrollment”

Jeg vil i den kommende tid fokusere på nyhederne i bl.a. iOS13, der vil være tilgængeligt fra den 19. september ’19. Især det nye “User Enrollment” der imødekommer sikkerheden og privatlivet på bl.a. BYOD og Hybrid enheder. Følg med her på bloggen eller tilmeld dig mit nyhedsbrev på linket herunder.