Data sikkerhed,  Hacking

Et hackertool til Windows, Mac, iOS og Android

Jeg taler med mange IT-folk og sikkerhedsfolk, men også mange, som blot er almindelige brugere, men som har en interesse for hvad der sker indenfor sikkerhedsområdet. Det kunne være jurister, der har ansvaret for at virksomheder overholder gældende lovgivning. Det er virksomhedsejere, der gerne vil vide hvad det er IT-afdelingen taler om og vil have penge til.

Et hackerværktøj benyttes jo ikke nødvendigvis af de slemme fyre. Efterretningsvæsner, White hackere og andre sikkerhedsfolk benytter også disse værktøjer til fx. “reverse enginering”.

Forleden blev et af disse værktøjer opdateret og kan nu benyttes til at indsætte ondsindet kode i bla. apps til fx. iOS-, Android-, Mac- og Windows enheder.

Dette værktøj er “freeware”, dvs. det ligger frit tilgængeligt på Github.com, så alle “sikkerhedsfolk” kan hente det ned og bruge det til at undersøge sikkerheden i deres virksomheder. Jeg håber at du kan læse mellem linierne her!

Hensigten med dette blogindlæg er at give den læser, der ikke beskæftiger sig så dybt med sikkerhed, Darkweb, hacking, osv., et indblik i hvor reelt trusselsbilledet er. Der ligger gratis software frit ude på nettet, som enhver nysgerrig person kan downloade og bruge.