Gadgets,  Mobility,  Smartphone

Min mobile dagligdag

I dette indlæg vil jeg udfordre dig og din måde at arbejde på. I mange år har PC’en været vores arbejdsværktøj. Men det behøver det ikke længere at være.

De moderne teknologier, fra cloud løsninger til processor kraft og forbindelserne imellem vores forskellige dimser er med til at gøre vores dagligdag og vores arbejde meget lettere, mere effektiv, ganske fleksibel og ikke mindst giver os en masse muligheder.

I dette indlæg vil jeg vise mit moderne og fleksible kontor, samt mit udvidede setup, når jeg rejser.

1. Samsung Galaxy Note 10+

Samsung enheden er valgt af flere grunde: 1) Den understøtter Android Enterprise Work Profile, og derved har jeg adskilt mine private-og virksomheds data. 2) Den kører Dex, som betyder at jeg kan arbejde på en stor skærm. En genial funktion, som kun Samsung har (læs mere her). 3) Note modellen har en pen og let note funktion, der let læser min håndskrift og konverterer den til alm. tekst. Altså ingen brug for den gamle blok og pen. Pennen fungerer også i andre apps og gør det lettere for mig at skrive beskeder.

Samsung Dex funktionen er afgørende i mit setup. Når jeg tilslutter min Samsung Note til et større skærm eller projekter, så starter Dex funktionen op og i stedet for at se smartphonens skærm på den store skærm, så får jeg mulighed for at se dette Dex-mode. I Dex-mode ligner skærmen nu en krydsning mellem en tablet og Windows. Jeg kan arbejde i fuld skærmstørrelse med fx. Microsoft Word, Excel, mv.

2. ZAGG Keyboard

Jeg har tidligere omtalt dette lille geniale trådløse bluetooth keyboard, som har en indbygget mousepad. Det folder sammen og kan ligge i en lomme. Forbindes med bluetooth til min Samsung Note. Med dette tastatur kan jeg let skrive længere tekster. Tastaturet virker naturligvis også når jeg kun skal skrive noget på min smartphone, men kommer især til sin rette i Dex-mode. (Læs mere om dette keyboard her)

3. Samsung cover og Panzerglass

Jeg benytter dette originale cover fra Samsung, som gør enheden mere sikker mod slag, men også pga. den lille fod bag på. Den gør at jeg kan stille min smartphone på bordet foran mig med en vinkel, der gør det let at se på enheden imens jeg skriver på Zagg tastaturet. Dette lille hårdføre cover passer fint ind til min dagligdag både arbejde og privat.

Endelig har jeg naturligvis et Panzerglass™ på enhedens forside. Min smartphone ryger ned i en lomme, hvor der godt kunne ligge en bilnøgle, der ridser glasset. Desværre laver Panzerglass™ ikke 4-vejs privacy beskyttelses filter.

4. Adapter til større skærm

Samsung Note’en projekter let en powerpoint op på en skærm, men jeg skal bruge en USB-C-til HDMI adapter. På et hotel i Helsingki kunne jeg tilslutte min smartphone til HDMI kablet fra TV’et og derved se Netflix (eller arbejde på denne større skærm).

Denne lille adapter fra Sandberg kan sættes direkte i min Samsungs USB-C port og derefter ind i HDMI stikket. Adapteren understøtter Samsung Dex.


Tænk nyt! Tænk ud af boksen!

Ovenstående udgør min dagligdag og mit mobile kontor, når jeg er på farten. Sidder jeg til møder eller konferencer, så tager jeg noter med dette setup. De lette noter tages med Notens pen og længere skriv klarer jeg med Zagg keyboardet.

Som jeg har været inde på i tidligere indlæg om Samsung Dex funktionen, så kan jeg udføre stort set alle min arbejds relaterede opgavet på med Dex-funktionen. Det kræver en smule tilvænning, hvilket primært er mentalt.

Dette blogindlæg er skrevet med ovenstående setup.

Jeg har jo adgang til alle mine arbejds relaterede data (Office365 med OneDrive, Teams, osv. i “Work Profile”) og alle mine private data på andre cloudservices, men alt samlet på en og samme enhed.

Den reelt største begrænsning, som jeg har fundet, er faktisk at Microsofts Office apps (Word, Excel, Powerpoint) ikke indeholder de samme avancerede funktioner, som desktop versionerne. Det gør cloud-versionerne heller ikke! Men med Microsoft Remote Desktop appen kan jeg blot arbejde direkte på en virtuel PC og klare disse ting her. Med Remote Desktop kan jeg også tilgå firmaets interne systemer.

Når jeg er ude hos kunder og fx viser en Powerpoint præsentation direkte fra min Samsung Note og op på en stor skærm, så møder jeg ofte et løftet øjenbryn. Men så får vi en snak om “mobilitet” og at tænke nyt!


I den kommende uge vil jeg skrive om mit “udvidede” mobile setup, så stay tuned!