Gadgets,  Mobility

Android apps vil kunne køre på Windows 11

I går lancerede Microsoft nyhederne vedrørende deres nyeste version af operativsystemet: Windows 11.

I mine øjne var den største nyhed at man fremover vil kunne installere og køre Android apps direkte i Windws 11. Man vil kunne fastgøre dem på bundlinien på lige fod med Windows apps. Det bliver i første omgang udvalgte apps, som skal hentes igennem Microsoft storen.
Det bliver interessant, for det vil gøre fx. en Surface en anden betydning i dagligdagen, når mine android apps også vil kunne køre på denne støtte enhed.

Nogle af de andre nyheder er flere sikkerhedsopdateringer og hyppigere. Layoutet på skærmnen bliver nyt. Tiles forsvinder og vi får Widgets, der samler vores nyheder, mm. Teams chatten bliver integreret. Endelig kommer der en stærkere integration til gaming verden, herunder Xbox.

Microsofts øverste chef Satya Nadella udtalte endvidere, at Microsoft vil sende flere penge ud til udviklerne, hvilket måske primært skal ses som drilleri af Apple, som p.t. er inde i et uvejr vedr. den andel, som udviklere skal betale til Apple.