Device Management,  Mobility,  Smartphone

Hold helt fri med Android Work Profile.

I den forgangne uge skulle jeg holde lidt ferie og jeg ville forsøge at holde helt fri. Altså ikke blive adviseret om indkomne arbejds emails, beskeder på Yammer og arbejdsrelaterede tweets.

Det er faktisk ganske let, når min smartphone er opdelt i en privat del og en arbejdsdel ved hjælp af “Work Profile” funktionen, som jeg har omtalt flere gange, som værende det nye sort.

Så let slår jeg arbejdet fra!

På min Samsung Galaxy Note 10+ går jeg ind i de hurtige genveje og klikker på ikonet “Arbejdsprofil”. Dette ikon dukker op, når din virksomhed har sat “Work Profile” op på din enhed vha. et device management system.

Alle de apps, som er rullet ud af din virksomhed bliver nu “grået ud”. Det betyder at der ikke bliver synkroniseret emails fra firmaet. Alle de apps, som firmaet har lagt ud i din Work Profile vil blive inaktive og derfor ikke synkronisere. Du får derfor ikke notifikationer og kan holde helt fri.

Du aktiverer “Work Profile” igen ved at klikke på samme ikon, indtaste din kode ind til virksomhedens område, og straks herefter synkroniseres enheden med virksomhedens systemer.

Nogle device management systemer giver virksomhedens administrator mulighed for at styre adgangen til “Work Profile” og fx. deaktivere det i week-ender eller hvis du forlader Danmark.