Gadgets,  Mobility,  Smartphone

Min udvidede mobile dagligdag.

Når jeg er på farten, det kunne fx. være rejser til udlandet, så har jeg udvidet min daglige mobile kontor baseret på min Samsung Note 10+ og Zagg keyboard, med lidt flere dimser. Del 2 i serien om “det mobile kontor”.

I mit tidligere indlæg udfordrede jeg den traditionelle måde at være mobile på. Vi har i mange år vænnet os til at arbejde på PC’er. Nogle arbejder idag på en tablet. Jeg har valgt, at “nøjes” med min smartphone og bruge den. Den er blevet så kraftig, og så har min Samsung smartphone nogle ret geniale funktioner, som understøtter den moderne måde at arbejde på.

I mit tidligere indlæg skrev jeg om de grundlæggende ting, altså min Samsung Galaxy Note 10+ og mit Zagg keyboard. Men jeg kan naturligvis ikke nøjes med disse få enheder. Nogle gange har jeg brug for at kunne noget mere, fx. på rejser.

Så herunder har jeg beskrevet mit udvidede mobile kontor:

A: Powerbank fra Sandberg

Selvom min Samsung Galaxy Note 10+ har et utroligt batteri på 4300mAh og holder stort set i 24 timer, så kan der være brug for opladning. Nogle gange bruger jeg enheden meget og dette trækker naturligvis på batteriet. Jeg benytter derfor denne kraftige powerbank fra Sandberg, som kan oplade flere enheder på een gang, herunder min smartphone trådløst. Sugekopperne gør at powerbanken kan sættes sammen med min smartphone. Powerbanken har jeg tidligere anmeldt her. Powerbanken bruges også til at oplade mit headset og Lexon højtaler.

Når jeg benytter Dex-mode på min Samsung Note, så bruges der jo strøm fra enheden, og jeg kan ikke oplade den, da der jo sidder den lille adaptor fra Sandberg, som du ser på billedet her ovenfor til venstre for min Note 10+.

B. USB-C Hub fra Cableline.

Derfor har jeg denne hub fra Cableline med i tasken.

Ud over HDMI-stik til en skærm, så er her mulighed for at tilføre et strømkabel (USB-C), der oplader min smartphone imens jeg bruger de andre funktioner, som hub’en har. Hub’en understøtter naturligvis Samsung Dex. Desuden er der to USB-A 3.0 stik, samt en SD-og Micro-SD kortlæser, som jeg bruger til min hobby: fotografering.

C. Data blocker

Jeg skal have opladet min smartphone og derfor har jeg naturligvis min data blocker med (se omtale her), som sikrer mig mod bl.a. juicehacking.

D: 4-i-1 adapter,

Denne lille adapter har et USB-A stk i den ene ende og 3 muligheder i den anden: Micro-USB, Lightning (Apple), USB-C. Kan benyttes til at oplade de forskellige enheder med Powerbanken.
Har fået denne som en reklamegave, men har set tilsvarende modeller på ebay.

E: Headset fra Bose

QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II

Jeg bruger BOSEs QuietComfort 35 trådløse hovedtelefoner II fordi jeg er imponeret over støjreduktionen i dem. Nogle gange tager jeg dem på og slår støjreduktionen til – uden musik eller andet – alene for at kunne koncentrere mig. Jeg lytter meget til podcasts og her er de fantastiske. Når jeg har telefon- eller Teams samtaler med dem på, så fokuserer de super godt på min stemme og fjerner stort set al anden lyd omkring mig. Er fantastiske når jeg flyver.

F: Bluetooth højtaler – mikrofon

Nogle gange har jeg denne lille Lexon Mino bluetooth højtaler med, hvis jeg skal afholde et telefonmøde med flere deltagere i samme rum. Den er ca. 4 cm i højden og i diameter. Kan naturligvis også bruges til at afspille musik, hvilket den gør ganske godt skønt sin lille størrelse.

G: Kabler og opladere

Når jeg rejser, så har jeg altid en “Fastcharger” – USB-oplader med. Et tilsvarende USB-A-til-USB-C kabel med mig. En lille USB-C til USB-Micro adapter er god at have med. Jeg har ofte også et USB-C-til USB-C kabel (100w – Thunderbolt 3) med.


Asus skærmen, som du ser tilsluttet mit setup her øverst, er en test på en transportabel skærm. Fandt den lidt dyr og er i gang med at få et meget billigere alternativ hjem. Læs min test af Asus skærmen her

Min skærm på kontoret er en Samsung 49″ curved monitor. Den har mulighed for at have to enheder tilsluttet på samme tid. Det betyder at jeg reelt kan have min Samsung Note tilsluttet og også en klassiske Lenovo PC, på samme tid. Understøtter naturligvis DeX funktionen. De to enheder bliver vist side om side på samme skærm. Jeg tilslutter mus og tastatur skærmen og kan derfor let skifte imellem de to “skærme”. Når jeg skal teste forskellige mobile enheder, så er dette en ret lækker funktion.

Hjemme er min Note tilsluttet en klassisk 27″ monitor via HDMI og her kører DeX funktionen.


Tænk ud af boksen!

Mange af disse ovenstående enheder har vi med os, bare i den klassiske form af en PC. Og de fleste af os har også en powerbank, kabler, adaptere, datablocker og et headset med i tasken. Jeg fjerner PC’en og har det hele samlet i min smartphone.

Jeg indrømmer, at dette mobile setup lige kræver en tilvænning, når man vil fjerne den klassiske laptop. Det vil ikke passe mange. Men er man meget mobile i sin dagligdag, så overvej at prøve noget nyt.