Gadgets

Test af notesblokken “Rocketbook”

Jeg er kommet frem til at det er hurtigere for mig at tage noter i hånden end på en laptop eller tablet. Men jeg vil gerne have disse noter overført til fx. den sag, som jeg sidder med, altså digitaliseret.
Dette løser en Rocketbook” faktisk ganske godt.

En “Rocketbook” består af en notesbog med 36 sider, en kuglepen, en fiberklud og en app.
Det lyder for mig, som noget til at kup af Olsenbanden. Men lad mig forklare:

Kuglepennen er den type, hvor det skrevne kan fjernes med fx. et viskelæder eller med fiberkluden tilført lidt fugt. Det betyder at når jeg har overført noten digitalt, så kan jeg viske siden ud og genbruge siden.

Nederst på siden er der 7 små symboler, som man kan sætte op i appen. Hver af disse symboler repræsenterer en destination. Når man så scanner siden med appen, så sendes det scannede til den markerede destination.

Vælger man at sende e-mail, så kan man opsætte 5 forskellige email. Mailen sendes med den indbyggede app på ens smartphone, og her kan man fx. tilføje email adressen på den kunde, som man netop har siddet og talt med.
Det fungere ganske smart.

Det scannede kan enten overføres som et billede eller som en PDF-fil, der vedhæftet i en mail. Har man skrevet på flere sider, så kan man naturligvis samle disse scannede til ét PDF-dokument.

Har du markeret flere symboler, så kan teksten fx. også blive gemt i din Dropbox eller Google Drive. De scannede dokumenter gemmes på din smartphone (eller tablet).

Konverter håndskrift til maskinskrift.

Er min håndskrift nogenlunde læselig, så kan mine kruseduller blive konverteret til tekst, som jeg derefter kan redigere i på computeren. Dette fungerer faktisk fint.

Dine tegninger overføres som billeder.

Hvis du skriver en overskrift i hånden, således ## Kundemøde DFDS ##, så konverteres dette automatisk til dokumentets overskrift.

Efter at du har scannet siden i appen, så får du desuden mulighed for at tilføje “tags”, der kan bruges i det program, som du sender dokumentet til.

Priser

En A4-Rocketbook “Fusion” koster i Danmark ca. kr. 300,-, hvilket er incl.. app og fiberklud. Den kommer med 5 forskellige templates, herunder kalender og huskeliste, samt 18 tomme sider. Den fåes i forskellige størrelser og farver, se selv her.

Min erfaring:

Jeg har nu brugt denne A4-Rocketbook i flere måneder og jeg er stadigvæk ganske tilfreds. Måske skulle jeg have valgt den i A5-format, så den ikke fylder så meget. Pennen kan jeg købe i stort set alle boghandlere for ca. kr. 35,- (blå, sort og rød).

Når jeg har scannet en side og ikke skal bruge noterne mere, så overstreger jeg siden. Når jeg så føler et behov for at få frigivet nogle sider, så tager jeg fiberkluden og fugter den lidt, hvorefter jeg vasker hver side af. Det er let.

Jeg benytter OneNote i forbindelse med mit arbejde, og her skal jeg ind i den folder, der samler alle de indscannede sider og flytte dem til den respektive kundemappe.

Mht. OCR scanningen, så skal jeg huske at skrive tydeligt, for at det virker uden ekstra redigering.

Jeg ville dog stadigvæk gerne have et værktøj, som jeg kan skrive på og hvor OCR-scanningen er væsentligt bedre. Og så skal jeg kunne skrive direkte i Microsoft OneNote, til en mail eller Evernote.

Sikkerhed:

Denne notes bog er ikke mere sikker en en klassisk fysisk notesbog. Mister jeg den, så indeholder den måske sensitive data, der er relateret til en kundesag eller min virksomhed. Når jeg har renset siderne på min Rocketbook, så er noterne jo væk fra den fysiske bog, MEN jeg kan let dele kundenoter med min personlige Evernote-konto, uden at min virksomhed kan kontrollere dette. Jeg mener at virksomheder skal have en sikkerheds politik omkring både fysiske notesbøger og digitale.

Dette indlæg er IKKE sponseret på nogen måde.