Causerier,  Smartphone

Hold øje med jeres app udviklere.

Så stødte jeg selv på et af de problemer, som jeg tit taler med mine kunder om: en producent, der ikke opdaterer softwaren, så den afspejler seneste version af hovedsystemet.

Bloggen her er basseret på WordPress, hvortil jeg havde valgt et tema fra en udvikler. Temaet fungerede efter mine ønsker igennem flere år, og jeg havde sat systemet til at opgradere automatisk. Med andre ord jeg tænkte ikke nærmere over, at selve temaet faktisk ikke blev opgraderet længere. Så da det gundelæggende system blev opdateret, så virkede mit tema ikke længere. Det betød at jeg ikke længere kunne tilføje nye indlæg eller redigere i gamle.

Jeg støder i dag tit på apps, som organisationer har fået udviklet til bestemte formål kun for organisationen. Måske er det en tidligere ansat, der udviklede denne app. App’en slår noget op på lageret, viser organisationens telefonliste eller scanner varer ind i modtagelsen.

Apple og Android opdateret deres operativ systemer og nogle gange er det kritiske rettelser, der ændre i grundlæggedne API’er, kald, mv. Når smartphonen eller tabletten bliver opdateret til nyeste OS, så fejler denne app, eller virker ikke længere.

90 dages reglen

Både Apple og Android har indført en sikkerhedsfunktion, der betyder at en enhed skal opdateres med til de nyeste OS- og sikkerhedsversioner senest 90 dage efter at denne nye version er gjort offentlig tilgængelig.

Et popup billede kommer op på brugerens skærm og brugeren kan ikke komme videre uden at denne lige stopper op og giver sig tid til at få enheden opgraderet.

Hvis ikke IT-afdelingen enten

  • benytter et værktøj til at administrere enhedernes OS-opgraderinger
  • har tilsikret at den egen udviklede app virker på den nyeste OS-version
  • har fået app udviklerens ord for at deres app er opdateret til den kommende OS-version

så kan man stå med en masse enheder, der fejler efter en OS-opgradering.

Både Apple og Android har implementeret nye retningslinier for udvikling af apps. Overholder disse apps ikke disse retningslinier, så vil de fremover blive fjernet fra app-storen.

Derfor skal IT-afdelingerne være opmærksomme på disse forhold, hver gang Android eller Apple udsender en ny OS-opdatering (og faktisk også ved hver nye sikkerhedsopdatering). Jeg husker selv en gang da alle DSB’s S-toge holdt stille, fordi en app ikke kunne køre på den nyeste OS-opdatering.

Nyt design på denne blog.

Jeg har brugt nogle uger på at finde fejlen, finde nyt tema, genskabe nye funktioner og derfor sidder du nu og læser dette indlæg i det nye tema.

Finder du fejl eller funktioner, der ikke virker, så skriv gerne til mig. Denne blog er et hyggeprojekt. Jeg har en masse på hjertet og en masse erfaring, som jeg gerne vil dele. Jeg kan jo se at bloggen bliver flittigt besøgt og jeg har fået en masse skøn feedback på at jeg deler ud af min mangeårig viden og erfaring. Men jeg skal også have tid til mit arbejde, min familie og mine hobbies. Så bær over med disse fejl. Kom, som sagt gerne med konstruktiv fedback.

Og sidst men ikke mindst, check lige dine egne systemer for om de stadigvæk følger med tidens udvikling.