Data sikkerhed,  Gadgets,  Hacking,  Smartphone

Beskyt dig mod data hacking via et USB kabel.

Du bør anskaffe dig en “Datablocker”. Faktisk bør du altid have sådan en dims med dig, når du har brug for at oplade din mobile enhed et fremmed sted. Du kan nemlig ikke være sikker på, at det USB-stik, som du er ved at sætte dit kabel ind i, ikke også hacker dine data! Man kalder denne form for hacking “Juice-hacking”.

Tilbage i januar 2018 skrev jeg dette længere indlæg, hvor jeg omtaler nogle af de metoder, som hackerne benytter sig af:

I denne artikel omtaler jeg denne datablocker (også kaldet et “USB-kondom”).

Den fungerer på denne måde, at du sætter den imellem ledningens USB-stik og det USB-hun stik, som skal give dig strøm. Inde i datablockeren er det kun ledningerne til strøm, der videreføres til din smartphone. Herved er du sikker på at dine data ikke bliver hacket.

Og bare for at være sikker, så har jeg fået den skilt ad og testet. Der er sendt strøm igennem enheden og målt, for at se om det passede, at det kun var strøm, der kom igennem. Og konklusionen var: at den virker, som den skal!

I mit firma har vi allerede solgt en del af disse enheder. Blandt andet til alle medarbejderne i et ministerium. Den ligger fast i min taske.

Du kan købe denne lille enhed her for kr. 49,-: