Gadgets

Tastatur og mus til 3 enheder i ét!

Sidder du med mere end en enhed, som du skriver på? Det kunne være en arbejds PC, hjemme PC’en og så din smartphone? Det kunne også være at du, som IT-administrator, sidder med en PC, en Chromebook og en tablet på samme tid?

Jeg sidder selv med en del forskellige enheder omkring mig. Hjemme sidder jeg med en lidt ældre desktop, som jeg bruger til private gøremål. Så har jeg en kraftig desktop, som udelukkende benyttes til min hobby: fotografering. Det vil sige Photoshopping, og endelig så har jeg min firma PC, for ja, jeg er typen, der tager arbejde med hjem.

Nogle gange sidder jeg og tester forskellige mobile enheder, det være sig tablets eller smartphones. Til disse enheder foretrækker jeg at skrive på et tastatur fremfor på skærmen.

Jeg har forsøgt mig med en KVM-switch imellem min gamle stationære og min foto-enhed, hvorved jeg fik reduceret udstyret ned til en skærm, en mus og et tastatur. Men når jeg så skal teste en tablet, teste en chromebook, skrive på min smartphone eller iPad, eller gerne vil arbejde med min firma laptop med en ordentlig mus, så er der mange enheder i gang, som kræver mus og tastatur.

Og her kommer så Logitechs MK850 tastatur ind, som jeg blev præsenteret for for nogle uger siden og nu selv har købt. Her er mulighed for at tilknytte både mus og tastatur 3 forskellige kanaler, altså nu min KVM-Switch (til de 2 stk. desktop), en kanal til min firma PC og en kanal til “test”, altså min smartphone, iPad, Chromebook, mm.
Forbindes enten via Bluetooth eller Logitechs Unifying Receiver.

Det har gjort min hverdag nemmere og væsentligt lettere lige at skifte fra den ene enhed og til den anden. Et enkelt klik på de hvide knapper på tastaturet og på musen og jeg arbejder på et andet device.

Jeg er ikke god til at skrive beskeder på min smartphone. Tastetauret er for lille eller også er mine fingre for store, men det bliver til mange trykfejl og deraf irritation. Det er jeg ud over nu. Skal jeg lige sende en besked til min kone eller unger, så trykker jeg lige på knap 3 på tastaturet og skriver løs på min smartphone.

Tastaturet incl. mus fra kr. 660,- (med nordisk tastatur)