Beskyt mit privatliv

Beskyt dit privatliv: brug Signal.

Artikelserie: Tjenesten Signal skal du bruge i stedet for at bruge fx. iMessage, Messenger, WhatsApp osv. for slet ikke at nævne gammeldags SMS-beskeder.

Hver eneste dag sendes der billioner af beskeder rundt i mellem os. Disse beskeder kan indeholde fødselsdagshilsner, indkøbslister, politiske holdninger, fortrolige informationer, osv. Alle de data, som indgår i disse beskeder, bliver opsamlet og logget.

Edward Snowden dokumenterede at bl.a. NSA havde adgang til disse tjenester og derved disse data, som man brugte til bl.a. at skabe en profil om dig (læs mit tidligere indlæg om algoritmer).

Flere af disse tjenester reklamerer med at de krypterer beskederne, men virksomhederne bag disse tjenester vil ikke give kritikere indsigt i koden bag deres tjenester. Herved kan der sagtens være indbygget bagdøre til fx. NSA eller Kina ind i disse tjenester.

Og det er bl.a. derfor at EU kommisionen tilbage i 2020 anbefalede alle deres ansatte, politikere, embedsfolk, generaler, osv. til IKKE at benytte disse tjenester til fortrolige informationer, men at benytte tjenesten Signal i stedet for.

Signal er funderet på en organisation af folk, der arbejder for at denne tjeneste netop ikke kan kompromitteres. Med udgangspunkt i programmeringsbegrebet “Open Source”, så er der fuld gennemsigtighed til de programmeringslinier, som udgør Signal. Det vil sige, at alle kan se koden og se om der skulle være forsøgt at implementere en bagdør. Med andre ord det ville straks blive opdaget. Du kan selv få adgang her på Github.

Signal udemærker sig desuden ved at kunne bruges på tværs af Android, iOS, MacOS og Windows. Det vil sige at en android bruger kan let kommunikere med en iPhone-bruger.

Man kan dele billeder, føre fortrolige samtaler eller videokald, sende ens geolokation, og stort set alt det samme, som du kender fra iMessage eller WhatsApp.

Signal er downloaded på Google Play Store over 100. mio. gange. og nok lige så mange gange på Apple Storen.

Du kan læse mere om Signal i dette indlæg: