Beskyt mit privatliv,  Big Data

Beskyt dit privatliv: Brug ProtonMail i stedet for Gmail.

Artikelserie: De fleste af os er godt klar over at de mange gratis tjenester, som fx. Gmail, reelt ikke er gratis. Vi “betaler” med indsigt i vores data, som bl.a. giver Google mulighed for at målrette reklamer, samt give indsigt i demografiske grupper. Det kan ikke komme bag på nogen at Google har tilladelse til at scanne dine mail for specifikke ord, som de kan bruge til fx. reklameformål.

Dette gælder ikke kun Gmail, men også Microsoft (Hotmail), Yahoo, m.fl.

En afgørende faktor her er “Bekvemmelighed”! Og måske i kombination med ordet “dovenskab”. Hvem har ikke hørt eller endog selv benyttet denne sætning: “Jeg har ikke noget at skjule!”. Kort sagt: det har vi alle! Ellers må du lige sende mig login og password til din mailboks, så jeg lige kan kigge rundt der inde. Og når nu du er ved det, så også lige adgang til din browserhistorik og beskeder.

Protonmail.

Protonmail er (ligesom tjenesten Signal) baseret på Open Source, hvilket giver fuld indsigt i programmeringskoderne. Dine mails opbevares krypteret og der gemmes ingen logs. Løsningen er udvikler af forskere fra CERN tilbage i 2013 i Schweiz, og serverne skulle angiveligt være beskyttet dybt nede i de schweiziske bjerge udenfor USAs og EUs juridiske rækkevidde.

Der er alle de traditionelle mail funktioner, men også en mulighed for at sende krypterede mails fra til en anden (ikke Protonmail-) bruger. Dine mails er end-to-end krypteret i transit.

Du har også alle dine kontakter her, som du let importerer. Ligeledes er der kalender funktionen og du får et Proton-drive, hvor du kan gemme op til 500Mb. data (i gratis versionen). Du har også mulighed for at benytte deres VPN klient.

Du kan få en gratis konto med 1 GB lager. Du tilgår din Protonmail via en browser eller via en Android eller iOS app. Du kan naturligvis også betale for en konto med mere plads.

Protonmail rangeres, som værende den bedste sikre mail løsning på markedet og havde over 20 millioner brugere i 2019.

Du kan oprette en gratis konto her: