Device Management,  Mobility

Airwatch bliver til Omnissa.

I februar blev det offentliggjort at Broadcom frasælger den del af VMware produkterne, der samlet benævnes “EUC Division”. Løsningen Workspace ONE, som af mange stadigvæk omtales som AirWatch er en del af dette frasalg. Nu er der nyt om Workspace ONEs fremtid.

Jeg stødte på AirWatch løsningen første gang i 2009-2010. En fremadstormende virksomhed, der hurtigt blev en markedsleder (iflg. Gartner). Løsningen havde en struktur, der gjorde det muligt at arbejde med forskellige afdelinger med forskellige opsætninger, modsat fx. Zenprise og Afaria. Hertil kom at løsningen var intuitiv og nem at arbejde i som administrator.

Behovet for at have kontrol over de mobile enheder var stærkt voksende, bl.a. på grund af iPhonen. Det betød at store spillere så sig varme på dette marked. I 2012 opkøbte Citrix MDM løsningen Zenprise og i 2014 opkøbte VMware AirWatch.

I 2023 opkøbte firmaet Broadcom så VMware og mange kunder og eksperter i branchen gjorde sig mange tanker over, hvordan End User Computing divisionen skulle passe ind i Broadcoms strategi. Der har været mange rygter, og i februar kom så den officielle udmelding:

KKR opkøber Enduser Computing divisionen fra BroadCom

KKR er et internationalt investeringsfirma, der har opkøbt EUC divisionen og skaber en ny selvstændig virksomhed. KKR skriver i pressemeddelelsen, at man regner med at den endelige opkøb falder på plads i løbet af 2024. Nu ventede alle på at høre hvad næste skridt så ville blive- Nyheden kom ud forleden: KKR skaber en selvstændig virksomhed omkring EUC løsningerne. Navnet på den nye virksomhed bliver:

og deres hjemmeside er tilgængelig her.

Her er fokus på de klassiske EUC løsninger:

  • Workspace ONE Unified Endpoint Management
  • Workspace ONE Intelligence
  • Workspace ONE Mobile Threat Defense
  • Horizon 8
  • Horizon Cloud Service.

På hjemmesiden skriver de følgende om den kommedne strategi:

Vi forbliver forpligtet til vores omfattende digitale arbejdsrumsplatform, der inkluderer Workspace ONE og Horizon, og den autonome arbejdsrumsvision drevet af data og intelligens.
Vi investerer i vores globale partnerøkosystem.
Vi styrker vores dedikerede salgs-, service- og supportfunktioner som forberedelse til at blive en selvstændig virksomhed.

Det bliver spændende at se hvordan denne nye virksomhed udvikler sig og lære mere om den strategi, som Omnissas ledelse lægger.