• Volume Purchase Program

  Volume Purchase Program – forkortet VPP, er et Apple program, der benyttes i forbindelse med device management løsninger. Når en organisation gerne vil have kontrol med de apps, som udrulles på de administrerede enheder, så opretter organisationen en VPP-konto via deres Apple Business/Education Manager. Her vælger organisationen de apps, som man vil udrulle. VPP er især fordelagtigt, hvis en organisation ønsker at benytte apps, som koster penge. For med en VPP konto, så kan organisationen trække licensen tilbage fra en medarbejder, der stopper eller ikke benytter denne app længere, og derved genbruge denne app.

 • Apple School Manager

  Apples portal for uddannelses organisationer. Forkortes ofte ASM. Her administreres fx. indkøb af apps via programmet “VPP (Volume Purchase Program) og enrollment programmet ADE (Apple Device Enrollment, tidligere benævnt DEP for Device Enrollment Program). Alle uddannelsesorganisationer, der håndtere Apple enheder, skal have en konto på denne portal.  

 • Xamarin

  Xamarin er et app værktøj til at udvikle apps på tværs af Android, iOS og Windows. Mange app udviklere benytter dette værktøj, idet de herved let kan udvikle til flere platforme på een gang. Xamarin er ejet af Microsoft.

 • Apple Push Notification Service certifikat

  Apple Push Notification Service certifikatet en en vigtig del af opsætningen af et device management løsning. Dette forkortes APNS-certifikat. Dette certifikat er afgørende for at en device management løsning vil kunne kommunikere med en Apple enhed. Det sætte op i den initielle konfigurering af Device management systemet. Skal fornyes hvert år.

 • Bloatware

  Bloatware: Betegnelse for alle de apps, som hardware producenterne ligger ned på enheden, som du måske ikke har behov for. Nogle af disse apps kan forbruge batteri og dele dine data. Du kender sikkert disse apps, som fx. Apple, Samsung eller Sony har installeret på din mobile enhed. Bloatware forekommer fx. også på SmartTV, Windows PC eller Apple Mac. Bloatware kan være umuligt at afinstallere. Se også Android One. Læs mere på Wikipedia her.

 • Juicehacking

  Betegnelse for når hackerne kopierer data fra fx. din smartphone via et kabel. Læs mere her.  

 • User enrollment

  User enrollment – Apple løsning, der skal imødekomme BYOD Apple enheder ift. bl.a. GDPR. Blev lanceret i forbindelse med iOS 13.1 – september 2019

 • Qi

  Er den trådløse opladnings standard, som f.x. mange Android- og Apple enheder benytter til at blive trådløst opladt. Også mange wearables, så som smartwatche kan oplades med en Qi-oplader. Link til Wikipedia.  

 • O.M.G.

    O.M.G. kabler og Ninja kabler er to forskellige typer af et oplader kabel til Apple enheder, som hackerne havde modificeret. Læs mere om dette kabel her.

 • MacOS

  Apples Operation System til Macbooks

 • iOS

  Apples operation system til iPhones. I september 2019 valgte Apple at lave en separat version til iPads, som blev benævnt iPadOS. Versions nummeret  var 13.1 – og indeholdte specielle API’er til iPads

 • Itune

  Apple løsning til slutbrugere: https://www.apple.com/dk/itunes/  

 • e-SIM

  Flere smartphones, smartwatches, mm. kommer i dag med e-SIM, som ikke er en fysisk plastik brik, der skal indsættes i enheden, men er en indbygget funktion i enheden. Herved slipper man for denne plastik brik.

 • D-U-N-S

  Data Universal Numbering System (Leveret af Dun & Bradstreet) – et slags internationalt CVR nummer for virksomheder. Skal benyttes vedoprettelse af et Apple ID til virksomheder på Apple Business Manager (ABM).

 • DUAL-SIM

  Flere og flere smartphones får mulighed for at have to SIM kort i. Det ene kan være dit eget private, det andet tilhører virksomheden. Det kunne også være et lokalt SIM-kort, som du køber hvis du rejser rundt fx. i USA. Se også e-SIM.

 • Advanced Encryption Standard

  Advanced Encryption Standard – Krypteringsstandard. Idag forventes minimum en 256 bit kryptering, der af begrebet AES 256. Wikipedia

 • Automatic Device Enrollment

  Automatic Device Enrollment (ADE) – udrulningsløsning fra Apple til iOS, iPadOS, MacOS og tvOS, der gør den initielle opsætning af en masse enheder meget lettere for slutbrugerne. Løsningen er tidligere kendt som DEP – “Device Enrollment Program”. Udgik som officielt begreb pr. 1.12.2019. Læs mere

 • Apple Business Manager

  Apple Business Manager – Apples portal for virksomheder. Forkortes ofte ABM Benyttes til at administrere fx. enrollment programmet Apple Device Enrollment (tidl. Device Enrollment Program – DEP) og Volume Purchase Program (“VPP”). Alle organisationer, der håndtere Apple enheder, skal have en konto på denne portal.