Overvågning

Google ved ALT om dig.

Google’s browser er den mest benyttede i verden. Android, Googles styresystem til mobile enheder er ligeledes det mest udbredte OS. Google har alverdens kilder, plugins og samarbejder mht. at indsamle Big Data.

Googls ydelser er gratis, men kun for en modydelse: at have lov til at analysere vores browserhistorik, vores Gmails, vores Google Fotos, osv med henblik på at lære os bedre at kende.

Vi læser jo ikke Googles regelsæt (Terms and Conditions, Terms of Service eller End User Licens Agreement, ofte forkortet EULA), men det burde vi.

Jeg har endnu ikke hørt om nogen, der underskriver en ansættelseskontrakt eller huskøbs aftale uden at have læst det med småt!

Når du opretter en gratis konto på en af Googles services, så er du underlagt nedenstående.

Du har altså accepteret at aftalen dækker alle Googles “services” også dem du ikke lige er klar over at de har.

Og nu bliver det interessant: Pkt. 8.3 har rettigheden til stort set alt med dine data, fx:  prescreen, review, modify. Kort sagt analysere dine data.

Og du fralægger dig alle rettighederne (pånær copyrighten) og i pkt. 11.2 accepterer at Google må dele informationerne med andre.

I pkt. 4.3 gør Google dig opmærksom på at du når som helst (bare) kan stoppe med at bruge deres services (underforstået: hvis du ikke er enig i kommende ændringer i deres services. En ændring kunne fx. være at en opdatering af deres Terms of Services indeholder nye forhold om bl.a. brug af dine private data, som du ikke vil godkende.

Jo, tænk dig om. Google ved alt om dig. Med talrige services, fra Google map, Gmail, Chrome-browseren, kalender, osv. så kan denne indsamling af services være med til at danne en profil på dig og din hverdag, som igen kan sælges. Hvem ved måske kan din kommende arbejdsgiver en dag abonnere på dine sundhedsdata.

PS.: Denne overvågning gælder fx. også firmaer som Apple.