Data sikkerhed,  Hacking

Få nu skiftet det password!

En god bekendt fik hacket sin LinkedIn konto her op til weekenden.

Hackerne sendte en grim virus ud til samtlige kontaktpersoner, godt 600 personer. Jeg modtog selv en LinkedIn besked torsdag aften. Du ser den her til højre.

Jeg blev straks kontaktet og min bekendte skyndte sig at skifte det gamle password ud med et nyt. Herefter skrev personen ud til samtlige godt 600 personer, at de ikke måtte klikke på linket. Håbet var at kun ganske få checkede deres LinkedIn besked boks sent om aftenen, hvorved de ville nå at se den nye besked om ikke at klikke på de links.

Hackerne havde skaffet sig adgang til kontoen fordi personen IKKE havde skiftet password i lang tid. Jo, personen her havde da hørt at man skulle skifte sit password fra tid til anden, og kunne også godt huske noget med at LinkedIn var blevet hacket for nogle år siden, men “det rammer jo ikke mig….!”

Men det gjorde det så.

For Ja, LinkedIn blev hacket for nogle år siden og hackerne fik adgang til 167 millioner konto oplysninger. Disse oplysninger har ligget til salg længe ude i internettets mørke kroge.

Og det er jo ikke kun LinkedIn, der er blevet hacket, og hvor hackerne har fået alle brugeroplysningerne!

Mange af os bruger samme password til LinkedIn, Facebook, Gmail, osv.

Så mon ikke du bruger samme mail-adresse og password, når du skal logge ind på fx. Facebook-, Twitter-, Instagram-, Dropbox og din Gmail-konto ?

Det ved hackerne, så de giver sig til at undersøge om oplysningerne, som de har fået fra LinkedIn hacket også kan bruges andre steder på nettet. Måske din Amazon-konto? Kunne det tænkes at disse oplysninger, kunne kombineres med din firma email adresse, og med samme password, så er der pludselig adgang til firmaets Salesforce-system, webmail, mv.

Det er derfor så pokkers vigtig at du skifter password tit og har forskellige password.

Og det er faktisk ganske let at have et super enkelt password, som både er komplekst, så godt som umuligt at afkode, og som er næsten forskelligt fra konto til konto. Læs mit tidligere indlæg om god password politik herunder.

https://minmening.samirmaktabi.dk/2017/10/12/har-du-et-sikkert-password/

Hvis du vil beskytte dine konti endnu bedre, så bør du benytte 2-faktor authentikering. Hvad dette er og gør vil jeg skynde mig at skrive et nyt indlæg om i denne uge. (link vil blive indsat her)