Data sikkerhed,  Hacking

Trådløse keyboards udgør en sikkerhedstrussel

Bluetooth hacking er desværre ikke et nyt fænomen. Men i forbindelse med mit arbejde, kommer jeg rundt mange steder, og ser gamle bluetooth keyboards.

Bluetooth hacking går enkelt forklaret ud på at hacke sig ind på det signal mellem fx. det trådløse keyboard og computeren. Dette betyder at hackeren kan aflæse og indsamle alle tastetryk, som en person laver i løbet af en dag. Det kunne også være bluetooth overførslen af signalet mellem et trådløst headset og smartphonen.

De gamle bluetooth protokoller kan let hackes. Alt hvad en hacker skal bruge er en såkaldt “Ubertooth” enhed, som kan købes på Amazon(!) eller fx. hakshop.com for knap 115 US$. Med denne enhed og intuitiv software aflæses bluetooth trafikken let og diskret.  Hackeren kan nu sidde udenfor virksomheden og skaffe sig vigtig viden.

De dyrere modeller kan have en temmelig lang rækkevidde, hvorved hackeren være placeret langt væk.

Derfor udgør man fx. ældre bluetooth keyboards i dag en sikkerhedstrussel, hvorfor de bør udskiftes til modeller, der benytter en sikker version af Bluetooth protokollen.