Mobility

Nyhed: Microsoft smartphone med Android: Surface Duo

Den havde jeg ikke lige set komme. Men Microsoft har i denne uge fremvist deres nyeste skud på en tablet / smartphone: Surface Duo.

Duo’en er en to-delt tablet med hver skærm på 5,6″, som kan foldes ud til en smartphone/tablet på 8,3″. Den lanceres ikke som en smartphone, men man kan ringe til og fra den.

Du kan køre 2 apps på samme tid på hver sin skærm eller vinkle enheden, så den ene del er skærm og den anden tastatur.

Du bør lige se denne korte video, som en ganske overbevisende:

Men det interessante er – i mine øjne – 2 ting:

For det første: Duo’en kommer med Google styresystemet Android. Det vil sige at enheden kan køre alle app fra Google Play. Og Microsoft melder ud at de vil styrke deres apps til Android.

For det andet: Microsoft er tilbage på smartphone markedet efter at de forlod det i 2017, da man opgav Microsofts mobile operativsystem Microsoft Phone.

Enhederne kommer først på markedet sent i 2020. Men mon ikke vi kommer til at kunne få fingrene i den på Mobile World Congress til februar. Når Microsoft melder det ud allerede nu, så er det naturligvis for at især app udviklerne tænker dette ind i deres app udvikling, og derfor er klar med apps, der udnytter dette format, når enheden kommer på markedet.

Den foldbare smartphone er ikke i sig selv en nyhed. Samsung og Huawei lancerede deres bud på foldbare tidligere i år.

Det interessante er at den traditionelle tablet bliver udfordret ved at vi kun behøver at gå rundt med en Duo, hvorved vi har en smartphone og en tablet. Microsofts Panos Panay ligger op til, at Microsofts fokus er, at møde forbrugeren, der hvor han/hun er mest effektiv. Det store udbud af apps til Android og nok også det nye sikre Android Enterprise operativ system giver rigtig god mening i mine øjne.

Jeg antager kraftigt, at enheden vil kunne have en Android Enterprise Work Profile, som derved adskiller private data og firma data. Det vil gøre enheden ganske spændende, og mon ikke det kunne flytte mig….