Device Management,  Mobility,  Smartphone

Mon Mobile World Congress 2022 aflyses?

MWC2022 er planlagt til at blive afholdt i Barcelona fra d. 28 februar til 3. marts 2022 efter at have været aflyst i 2020 og 2021 pga. COVID-19. MWC har været messen, hvor vi blev præsenteret for en masse nyheder fra de forskellige producenter af tablets, smartphones, laptops, rugged, mv.

Tidligere deltog over 100.000 gæster på messen, hertil kom alle udstillerne, som optog stort set alle 8 store haller i messeområdet. Selv udendørs arealerne blev taget i brug.

Her strømmede alle, der havde interesse i det nyeste relateret til mobilitet. Her præsenteredes mulighederne med 5G. Her fik vi fingrene i foldables. Vi så Chromebooks, nye tablets, smarte enheder, som kunne bruges sammen med en smartphone, relanceringen af Nokia 3310’eren, og meget mere. I mange år præsenterede producenterne af device management løsninger også deres nyheder her.

Vejret i Barcelona er dejligt for en dansker, der sidst i februar. I solen kan der let være 20 grader, og man kunne sidde på Ramblaen og få en drink med kollegaer og venner i branchen, blot med en let trøje på.

Her har jeg mødt andre nørder indenfor dette område og har med årene bygget et netværk op med folk, fra andre lande, fra leverandørsiden, journalister, analytikere, mm. Et netværk, som jeg hele tiden sparer med, får inputs fra, hører sladder, får nyheder under NDA fra. Alt sammen noget jeg kan bruge i min dagligdag, som rådgiver.


Jeg hørte engang at MWC var den største messe og begivenhed i løbet af et år i Barcelona, og bystyrets indtægter i løbet af disse 5 dage biddrog med 10% af budgettet. Hertil kom naturligvis en gevaldig indtægt for restauranter, hoteller, barer, mv.

Bagsiden ved de mange deltagere på messen var – naturligvis – at alt blev væsentligt dyrere. Hotelværelser kunne let koste over kr. 2.000,- pr. nat for et 3 stjernet hotel værelse under MWC. Rejste man derned ugen før eller valgt at tage en forlænget weekend i dagene efter messen, jamen så kunne prisen for samme hotelværelse ligger på kr. 6-700,-. Og jo senere man bestilte et hotelværelse, desto dyrere blev det, idet de billigste allerede var taget.

Skal man deltage i 2022?

Jeg ved, at der er mange danskere, der tidligere har taget turen til MWC. Jeg har tidligere selv været med til at arrangere disse ture og arrangeret VIP-møder hos de forskellige stande.

Skal man med på messen, så er man allerede sent ude, mht. de rimelige hoteller. Selv AirBnB lejlighederne er steget væsentligt i pris.

Bemærk at mange hoteller på fx. Hotels.com tilbyder gratis afbestilling, hvilket er værd at tage med som en option.

Bliver MWC2022 aflyst pga. COVID-19 ?

Da bystyret i Barcelona valgte at aflyse MWC2020 pga. COVID-19, så betød det at messearrangørerne ikke skulle tilbagebetale udstillernes leje af de dyre messe stande og ej heller refundere adgangsbilletten for de over 100.000 gæster, der allerede havde købt adgangsbillet.

I 2021 valgte de fleste leverandører af hardwaren, så som Sony, Samsung, ZTE, HMD, Motorola, osv. at præsentere årets nyheder online. MWC21 blev stærkt præget af afbud fra de største producenter og af COVID-19 situationen den gang.

Derfor har det været interessant at se om MWC ville komme tilbage til fordums storhedstid, når vi kom om på den anden side af COVID-19. Ville Intel, Qualcomm, Microsoft, Google, Samsung, SONY, LG, Lenovo, HMD, Xiaomi, osv. deltage i 2022?

Tager med de seneste ugernes udvikling i COVID-19 situationen i verdenen med varianten Omikron, så tænker jeg at denne konsekvenserne ved denne nye variant kan få den betydning at de store producenter trækker sig.

Når jeg kigger på udstiller listen i dag, så finder jeg “kun” Lenovo, Samsung, Google, Intel, Microsoft, Qualcomm, men bl.a. ikke Sony.

Jeg er overbevist om, at arrangørerne har måtte indgå aftaler med udstillerne i tilfælde af endnu en aflysning, der ikke vil have de samme økonomiske konsekvenser, som i 2020.

Men vil gæsterne dukke op. Vil vi få lov til at rejse ind i Spanien? Folk kom tidligere fra hele verden. Må de rejse til Spanien i begyndelsen af marts 2022. Vil producenterne gentage online lanceringerne igen i januar/februar 2022? Og bliver MWC2022 derfor blot en fysisk fremvisning af de nyheder, som vi allerede har set online?

Lige nu hælder jeg mest til ikke at tage til MWC2022.

Jo, jeg kunne naturligvis blot reservere et hotelværelse, og benytte afbestillingsmuligheden. Jeg har jo fået det 3. stik, så jeg er klar med indbygget 5G til messen 🙂

Hvad tænker du ?