Gadgets,  Mobility,  Smartphone

Smart USB-C dockingstation til min mobile dagligdag.

Min dagligdag foregår primært med min smartphone, dvs. min laptop kommer sjældent op af tasken. Denne dockingstation fra Digitus gør min hverdag endnu smartere.

Udgangspunktet er min Samsung Note 10+ og Samsung funktionen DeX. Når jeg tilslutter min smartphone til ekstern skærm, så får jeg et tablet lignende layout, som minder om en windows skærm på en PC. Du kan svagt fornemme DeX funktionen på billedet herunder, hvor jeg har forskellige apps/vinduer åbne. På min Note kører LinkedIn på samme tid; det kunne også være Netflix.

Når jeg kommer hjem, så sætter jeg min smartphone i denne dockingstation og kan nu arbejde videre, samt ordne mine private gøremål på nettet, som fx. at skrive dette indlæg. Du kan læse om min mobile dagligdag i dette indlæg.

Enheden kommer med en HDMI udgang (4K/30Mz) og får strøm fra en USC-C oplader og tilsvarende USB-C kabel. Jeg kan tilslutte et Micro-USB kabel til det ene USB 2.0 stik og oplade fx. mit BOSE headset eller keyboard. Der er faktisk to USB 2.0 stik, som jeg kunne benytte til at tilslutte et tastatur og/eller mus. Det kunne også være et memory stick. Jeg benytter et trådløst tastatur fra Zagg.

Der er også et USB 3.0 stik, som jeg bruger til at tilslutte min XQD-kortlæser fra mit Nikon DSLR kamera. Der er også 2 indbygget kortlæsere: SD og Micro-SD, begge i version 2.0.

Dockingstationen kan bruges med andre Android enheder, der oplades med USB-C. Her vises enheden på den store skærm.

Den folder fint sammen og er derfor let at rejse med, som min rejseadapter. Docking stationen mangler blot trådløs opladning. Prisen ligger på ca. 250,- . Læs mere her.