Gadgets,  Mobility

Chromebooks vinder markant frem!

I USA, Sverige og England er Chromebooks markedsledende indenfor uddannelsessektoren. Og flere og flere forbrugere ser fordelen i at have en privat chromebook til at surfe, søge informationer, betale regninger, men også skrive breve, ordne billeder, mv.

Google inviterer til et webinar, som udfordrer dig og din hverdag.

Brugere af Microsoft Office 365 kan også se at arbejdsopgaver kan løses på en Chromebook.

Hertil kommer at langt de fleste Android Apps, nu kan køre på en Chromebook. På Googles I/O forleden viste man hvordan billeder taget med en Android telefon let kunne åbnes på ens Chromebooks et øjeblik efter. Udviklingskonferencen viste også hvordan Google universet smelter mere og mere sammen mht. at gøre vores hverdag lettere.

Paradigme skifte ?

Er vi vanedyr, der holder fast i at der skal være en harddisk i vores laptop? Eller er vi “parate” til at arbejde mere frit fordi vi er 100% cloudbasseret i vores arbejde?

Vi ser flere og flere virksomheder og private brugere, der tager springet og klipper strengen til den fysiske enhed.

Her hos mig selv har min kone og jeg hver en arbejdsudleveret Windows PC. Min kones PC er lukket så meget ned at hun ikke kan checke sine Gmails eller se vores familiebilleder. Og nogle gange så er det bare bedre at sidde med et større skærm og et tastatur, når man skal surfe rundt, skrive mails, shoppe, osv. (Ja, jeg bruger Dex mode selv med min Samsung smartphone for det meste). På sofabordet/skrivebordet har vi en Chromebook, som vi kan logge ind på med hver vores konto, hvis der er behov for dette. Når vores voksne unger kommer hjem på besøg, så kan de tage enheden og selv logge ind, hvis der er behov for det. Og som Android bruger, så kan jeg let flytte mit arbejde fra min Samsung Dex (android)-enhed og over på Chromebooken, hvis jeg har behov for dette.

Det giver smidighed!


Bliv udfordret: deltag i Googles Webinar torsdag d. 2. maj.

Torsdag formiddag fra 9:30 og til kl. 11:30 afholder Google, eller rettere Chrome, et webinar om at gå cloud-vejen. Trondheim kommune og firmaerne Kry og Wolt er blandt talerne, og der er også fokus på uddannelsessektoren.

Agendaen kan du se her til højre (klik for at se den i fuld størrelse)

Du kan naturligvis også vælge selv at deltage. Det gør du i linket her under.

.

Jamen hvad så med Google og sikkerheden omkring mine data??

Jeg tror de fleste af os har haft eller har tanker om dette. På den årlige konference Google I/O tirsdag nat, hæftede jeg mig især ved at chefen for Google Sundar Pichai igen og igen adresserede dette, samt de tiltag, som Google, Chrome, Android, Mpas, osv. gør for at beskytte og værne om vores privat liv.

De forskellige område ansvarlige, i de efterfølgende præsentationer, kom alle ind på det fokus, som Google har valgt omkring sikkerheden. Folk, som kender mig, ved at jeg er skeptisk, men min skepsis er løsnet.

Jeg har igennem de sidste år set hvordan Android gør mere og mere ud af at beskytte vores private data (og/eller firmadata). OG de ting, som de fremviste i det kommende OS12 er sød musik i mine øre, når det kommer til at værne om mit privatliv. Men disse tiltag er et andet blogindlæg 🙂

Vil du vide mere, så kender jeg nogle fantastiske folk, der hvor jeg arbejder, som er certificerede rådgivere 😉