Causerier,  Data sikkerhed,  Device Management

Hvor lang tid tilbage kan IT-undersøgelser bruges?

Vi bliver dagligt præsenteret for en graf eller en tabel fra en eller anden undersøgelse, der skal underbygge nogle påstande. Jeg kigger altid på datoen for denne undersøgelse for at vurdere dens relevans. Og nogle gange bliver jeg bare træt!

Træt af at få vist en graf for at være markedets bedste løsning i en undersøgelse for 2018….!

Der er sket så meget siden 2018!

Udviklingen i fx. det kinesiske marked, COVID 19, Donald Trump, hjemmearbejdspladser, nationsstyret cyber krig, selvkørende biler, brugen af kunstig intelligens, og meget mere.

I foråret af 2018 havde man en iPhone 9’eren med iOS 11. Android OS var i version 8. Vi talte stadigvæk om “Not Petya” hacker angrebet i 2017, og om følgerne for hackerangrebet på Maersk. I 2018 sendte Elon Musk en Tesla ud i rummet.

Gordon Moore

Siden Gordon Moore i 1965 spåede, at antallet at transistorer i elektronisk udstyr ville fordobles hvert andet år , har den teknologiske udvikling over bare de sidste par år, vist at der er tale om mere end en fordobling i udviklingen.

Min pointe er, at når jeg, i Maj 2021, bliver præsenteret for resultaterne af en undersøgelse foretaget i en periode op til udgivelse medio 2018, så mister argumenterne validitet og tyngde, set med Maj 2021-briller!

Så efter dagens præsentation, så satte jeg mig tilbage i stolen, kiggede ud af vinduet og tænkte: hvor går grænsen for disse undersøgelser?

Jeg er i tvivl. For indenfor IT-sikkerhed, så siger min viden, erfaring og mavefornemmelse, at udviklingen langt overstiger Moores lov, og jeg tænker at 1½-2 år er vel det maksimale. Taler vi om mobile enheder og hele dette marked, så siger min mave mig, at en undersøgelse lavet henimod efteråret/slutningen af 2019 kan gå an.

Og så tænkte jeg at jeg ville høre hvad andre mener! Hvor går jeres grænse, indenfor området IT-sikkerhed?