Overvågning

De to vigtigste ting du skal huske, når du færdes på internettet.

Al vores færden på internettet bliver overvåget og/eller logget, og vil derfor altid kunne hentes frem. Selv om du sletter et uploaded billede på Facebook, så har Facebook stadigvæk en kopi, som linkes til din profil.

Alle sms’er du skriver, beskeder via Messenger/WhatsApp, Skype, osv. og hvert billede, som du tager, men også hvert et opslag på fx. Facebook, som du Liker, bliver gemt og husket sammen med andre oplysninger om dig.

Alt hvad du siger i din telefon, ligger ind at lyd påGode rå et billede, sender som lydfil kan idag oversættes til digital tekst, som let kan gemmes og analyseres.

Derfor bør du altid have disse to regler i baghovedet:

Der er to overordnede regler, som du skal huske HVER GANG du skriver noget på Internettet, fx. Facebook, i en email eller SMS, kommenterer.

Ovenstående råd blev en gang givet til en dansk efterretnings officer med kommentaren: “så ved du hvor meget vi kan overvåge og hvad vi har styr på.”

Så hvis du tænker tilbage til Øst-Tyskland og den overvågning, som efterretningstjenesten Stasi udførte, så ville disse folk være grønne af misundelse over den mængde personlig og fortrolig data, som f.eks. Facebook og Google ligger inde med – og som vi selv giver dem!