Data sikkerhed,  Hacking

Hvad med IT-sikkerheden der hjemme?

Står du også for IT-driften der hjemme privat, for familien og venner? Og hvordan er sikkerhedsniveauet på dine børns PC’er? Hvad med svigerfar eller din egen mor?

Jeg har selv IT-sikkerheds ansvaret for min mors PC, svigerfars og svigermors PC, svigerindens, en god venindes, mine børns og så lige sikkerheden hjemme privat.

1. Teamviewer er et must

Ved at installere Teamviewer på de forskellige enheder, så har det optimeret min support gevaldigt. Også mht. IT-sikkerheden. Nu kan familien ringe til mig, hvis der sker noget på deres PC’er, som de er usikre på, hvorved jeg kan se med på skærmen (endda fra min smartphone).

2. SOPHOS Home til sikkerheden

De fleste benytter det Anti-virus program, så de blev tilbudt da de lige havde købt PC’en, f.x Symantec eller McAfee. Andre har selv fundet frem til løsninger, så som AVG eller Panda.

Men jeg har som “administrator” brug for én løsning, hvorfra jeg vil kunne administrere sikkerheden på de forskellige enheder. Men også én løsning, der betød at jeg kun skulle sætte mig ind i eet produkt. Hertil kommer naturligvis at det skal være et super godt sikkerhedsprodukt, der benytter sig af de nye teknologier og som tilbyder deres (private) kunder live update.

Derfor faldt valget på SOPHOS Home. I gratis versionen kan man administrere 3 PC’er og/eller Mac’s. I “Premium” versionen kan man bl.a. administrere 10 forskellige enheder. Premium versionen

Her til kommer at SOPHOS løsningen 1) benytter sig af samme “backend” som alle deres erhvervs-løsninger, 2) benytter samme teknologier og 3) deres erhvervsløsninger vinder alverdens priser.

Herunder kan du se funktionerne i SOPHOS gratis versionen og i deres udvidede version.

Vil du teste SOPHOS Home, så klik på dette link.

Vigtigt element. Jeg kan IKKE se hvad svigermor gør på hendes PC! Jeg kan ikke overvåge de enheder, som jeg administrerer. MEN hvis hun bliver udsat for et angreb, så vil jeg kunne se hvad der har ramt enheden:


En lille fin funktion er at jeg kan bestemme at brugeren skal alarmeres, hvis denne er på vej ind på en side, som kunne indeholde ondsindet kode. Jeg kan naturligvis helt forhindre adgang til bestemte hjemmesider (og det er måske en god funktion med ens små børn). Det hele gøres ved blot at ændre i nedenstående skema for den enkelte:

Min dagligdag er blevet væsentligt lettere!

Kombination af Teamviewer og SOPHOS Home har gjort min hverdag meget lettere. SOPHOS fjerner i dag de fleste grunde til at noget gik galt og jeg måtte ind vha. Teamviewer. Webfiltrene har betydet at mine brugere tænker sig om en ekstra gang, når de er på vej ind på en hjemmeside, som SOPHOS popper op og advarer dem om.

Jeg har også installeret SOPHOS beskyttelse på familiens mobile enheder!