Hacking

Går du ind på Yousee.com?

Gør du dette, så bliver din computer udsat for et hackerangreb!

Du har sikkert prøvet det før. Du sidder og surfer rundt og skal lige checke flytider hos SAS og logger ind på sas.com blot for at finde en hjemmeside for konsulent firmaet SAS. Ups! tænker du og søger nu på sas.dk og kommer ind på den rigtige side.

Yousee benyttes af mere end 1 million brugere i Danmark, og du har sikkert været inde på deres hjemmeside. Faktisk er det ikke Yousee’s officielle hjemmeside, der spreder malware.

OG det er netop dette, som hackerne benytter sig af på Yousee.com. Den rigtige side er yousee.dk!

Hackerne finder frem til de hjemmesider, som vi ved en fejl kommer ind på og laver en hjemmeside på dette domæne, som de inficerer med malware. Denne malware bliver installeret idet du søger ind på hjemmesiden. Let og simpelt.

Yousee.com er en kendt side af sikkerheds firmaerne, der blokerer din adgang til denne side, og derved sikrer at du ikke bliver ramt af malware.

Test sikkerheden på din egen PC (eller rettere gør det ikke!)

Du kan bruge denne side yousee.com til at teste sikkerheden på din PC, og derved det anti-malware software, som skulle beskytte din PC. Hvis du ikke får en alarm, der sikrer at du ikke kan komme ind på denne side, så skal du nok vælge en anden sikkerheds løsning!

Er du blot en smule i tvivl om du vil blive beskyttet, så skal du reelt ikke foretage denne test. Du bliver jo ramt, hvis det ikke virker.

Hackerne udnytter vores fejl

Hvor mange at dine kollegaer eller familie medlemmer kunne tænkes at komme til at taste .com ind i stedet for .dk ? Resultat: firmaet eller familiens netværk risikerer nu at blive inficeret. Derfor er det vigtigt at du altid har et godt og opdateret sikkerheds produkt installeret på din PC.

Opdater dit anti-virus system til Endpoint protection systemer

I dag kalder vi faktisk ikke sikkerheds systemerne for “anti-virus systemer“, men “endpoint protection systemer“. Hackerne angriber på så mange andre måder end den traditionelle virus, at der skal mere avancerede systemer til at beskytte PC’erne i dag.

En endpoint løsning skal idag bl.a. modtage notifikationer fra producenten mindst flere gange om dagen, for derved altid at være opdateret. Ikke som i gamle dage, hvor du downloadede en updatering hver 14. dag.

Læs evt. dette blogindlæg – her er et bud på en gratis løsning: