Big Data,  Data sikkerhed,  Hacking

Benytter du “Slack”, så pas på

Slack er et online community, hvor folk kan arbejde sammen, dele dokumenter, kommunikere om projekter, have online møder, osv. Slack findes også i en “for Work” version

I forbindelse med at Slack i sidste uge kom på børsen, så blev der også åbnet op for en debat om hvem, der fremover vil have adgang til de data, som findes på Slack.

Slack’s løsning beskytter ikke virksomhedens data (idag oftere omtalt som IP, eller Intellectual Property), som let kan kopieres af en medarbejder ud af gruppen. Slack har forskellige sikkerheds features, men fra flere sider påpeges det at disse funktioner reelt ikke giver virksomhederne mulighed for at sikre deres data.

Enhver person kan oprette et “workspace” for at arbejde med andre om et projekt. Det kunne være et privat projekt i fodboldklubben. Men det kunne også blive et projekt på tværs af den virksomhed eller med de eksterne partnere, som denne person interagerer med.

Vores medarbejdere ønsker jo at være så effektive som muligt og vil til enhver tid benytte sig af de værktøjer og muligheder, der gør dem mere effektive og deres hverdag lettere.

Og netop derfor er det vores – IT-afdelingens – opgave at håndtere denne adfærd, og endnu bedre stille bedre redskaber til rådighed for vores medarbejdere, som fx. Microsoft Teams.