Device Management,  Mobility

Husk at vælge “Android Enterprise Recommend” enheder.

Ønsker en virksomhed at administrere Android enheder sikkert og især ved at benytte de mange “enterprise” funktioner, så skal virksomheden sikre sig at de udleverede enheder er “AER”.

Som jeg tidligere har været inde på her, så har Google videreudviklet styresystemet Android med ny grundstruktur, sikkerhed og andre funktioner, der er målrettet virksomhedernes krav, samlet under “Android Enterprise”.

Google stiller også krav til de forskellige hardware producenter for at disse enheder kan udnytte fordelene ved Android Enterprise. Der kræves bl.a. nogle bestemte hardware krav til processer kraft og hukommelse. Nogle af de andre krav er:

  • Hardware kravene skal mindst kunne håndtere Android OS version 7 og efterfølgende.
  • Skal understøtte enrollment programmet “Zero Touch Enrollment
  • Skal levere sikkerhedsopdateringer indenfor 90 dage efter at Google har frigivet disse.
  • Skal kunne administreres via en EMM eller UEM løsning, og her opfylde de krav, stil håndtering, som virksomheder har.
  • Skal levere disse opdateringer i minimum 3 år (og 5 år for Ruggedized enheder).
  • krav om IP64 certificering ved Ruggedized enheder
  • og mange flere (se listen her)

Bemærk at disse krav gælder for enheden og ikke producenten. Det vil sige, at en producent sagtens kan have en AER-enhed og en ikke AER enhed i deres sortiment.

Bemærk også at Google herved ønsker, at sikre at enhederne mindst har en levetid på 3 år i virksomhederne og 5 år for rugged enheder. Det har betydning for virksomhedernes samlede businesscase.

Google har samlet en oversigt over alle Android enheder på markedet, som de har testet. Her kan virksomhederne vælge at se hvilke enheder der er Android Enterprise Recommended. Klik på logoet.

Samsung har valgt ikke at være en del af AER, da de mener, at de funktioner og den sikkerhed, som de leverer med Samsung Knox er bedre end Android Enterprise. Mange af deres topmodeller er reelt AER. Reelt er det kun ZTE, som de ikke er en del af.

Google stiller også krav til app-udviklerne, til EMM/UEM leverandørerne, til forhandlerne og til rådgiverne (Jeg blev certificeret i 2018).