Gadgets

Test af Kensington 8-1 mobil dock med min Samsung Smartphone.

De fleste PC’er og Macs kommer i dag uden porte til USB, HDMI og netværkskabel, og kun med USC-C stik. Derfor køber mange en dock, som denne på billedet. Men hvordan fungerer den med min Samsung smartphone?

Jeg har tidligere skrevet om Samsung Dex funktionen, som betyder at jeg benytter min Samsung Galaxy S20 til at lave det meste klassiske “PC-arbejde”.

Når en Samsung enhed tilsluttes en stor skærm, så konverteres smartphones skærmbillede til en slags “windows”-lignende skærmbillede. Du kan se forskellen på billedet her til højre. Med et tilsluttet tastatur og en mus kan jeg nu sidde og arbejde på den store skærm.

Har flere gange tilsluttet min Samsung enhed til et hotels TV-skærm.

Men det betyder også, at jeg kan have brug for de samme funktioner, så som SD-kortlæser, USB-stik til at forbinde en ekstern harddisk, HDMI stikket til at arbejde på større skærm, en gang i mellem et LAN-stik, men især et USB-C stik til at oplade min enhed imens jeg arbejder (Dex-mode på en stor skærm bruger en del strøm).

Før COVID-19 rejste jeg meget, og på mine rejser havde jeg altid mit kamera med (min anden passion). På rejser betyder vægt meget, så at kunne rejse alene med min smartphone, det lille foldbare tastatur, som du ser på billedet og en dock, har været fantastisk. Jeg har kunne arbejde stort set, som havde jeg haft en PC med.

Det er desværre ikke alle docks, som jeg har haft mulighed for at teste, som understøtter Samsung Dex, men det gør denne dock fra Kensington, som du kan se på billedet ovenfor.

Den kommer med

 • HDMI 2.0 Single 4K, 60 Hz understøttelse
 • 3 stik. USB-A 3.2. Gen1-porte
 • SD- og Micro SD 3.0 kortlæser
 • Netværk RJ45 (10/100/1000 Mbps) stik
 • USB-C stik til opladning, der kan tage en PC-oplader på op til 85W “pass through”.
 • Kræver ikke drivere og kan bruges på
  • Windows 10,
  • MacOS10.15+,
  • Chrome OS 44+,
  • iPadOS 13+ og
  • Android OS 9+

Jeg er helt med på at Samsung Dex i dag også overfører trådløst, men det er endnu ikke alle skærme, der kan modtage Dex signalet, og så har man ofte brug for opladning, samt nogle af de mange muligheder, som denne dock giver.

Den er lavet i aluminium. Ledningerne, især ved samlingerne, ser ud til at være forstærkede, og den kan let være i en taske. Prisen ligger omkring kr. 530,- incl. moms.

Og ja, så er det da også klart en fordel, at jeg kan bruge denne enhed med min PC eller Chromebook!