Gadgets

Løst numerisk keyboard til os, der arbejder med mange tal.

At taste en masse tal ind på en laptop kan være ganske trættende. Men til Excel-tal knuseren, revisoren og andre er her et smart lille numerisk keyboard til blot kr. 249,-. Keyboardet er også en god løsning til venstrehåndede.

Jeg elsker værktøj, der kan gøre min hverdag lettere og/eller mere effektiv.- Da jeg ofte har bandet over at skulle taste en del tal ind i Excel fra på min laptop, så blev jeg interesseret i dette keyboard. Jeg har selv en meget ældre udgave, der forbindes med USB-kabel til min laptop.

Flere og flere af os arbejder hjemmefra. Jeg ser mange, der arbejder på cafeer og jeg kender flere, der har måtte vælge en bredere og dyrere laptop alene fordi de ønskede at have det numeriske tastatur for sig selv.

Som billedet herunder viser, så har jeg haft det lille keyboard tilsluttet via Bluetooth til min smartphone, en Android tablet (Nokia T21) samt en iPad (6G.). Det var ganske let at forbinde keyboardet til enhederne. Jeg testede med indtastninger i Excel. Det gik ganske let, der var ingen forsinkelse.

Min kone taster ordrer ind i et skema i Excel hver dag. Jeg låste skemaet, så man kun kunne indtaste i de celler, hvor det var relevant at indtaste et antal i. Med pilene og Tab-tasten kunne hun let flytte rundt og derefter taste tal ind i skemaet på iPaden.

Nogle gange skal man tænke ud af boksen og vurdere om man kan effektivisere nogle arbejdsprocesser med fx. dette keyboard.

Jeg har naturligvis testet keyboardet på en Windows 10 og Windows 11 PC og her virkede det også som forventet. Her bruger jeg dog et klassisk tastatur til dagligt med tastaturet ude til højre.


Jeg har set revisorer, som havde et løst klassisk tastatur med i tasken, når de skulle ud til kunder. Min gode veninde Birgitte, som dagligt taster mange ordrer ind på hendes laptop, gør det samme. Det er ikke optimalt. Mon ikke dette lille tastatur kunne være en god løsning.

Keyboard til venstrehåndende.

Jeg har flere gange talt med venstrehåndende brugere, der har været på udkig efter en tastatur, hvor keyboardet sidder på venstre side, når de skal taste mange tal ind. Disse tastaturer med de danske taster: æ, ø og å koster hurtigt over kr. 2.500,-. Her kommer denne løsning måske ind som et alternativ.

Her er lidt flere fakta om dette keyboard fra Sandberg:

  • det forbindes via Bluetooth. Har man en laptop uden Bluetooth, så følger der en lille dongle med.
  • fungerer på Windows 10 og 11, (åbenbart ikke til MacOS)
  • fungerer fint på en iPhone og iPad (OS version 16.3.1)
  • fungerer ligeledes på en Android smartphone (Nokia X30) og tablet (Nokia T21)
  • oplades med standard USB-C stik
  • andre taster, som pile, lighedstegnet og parenteser til bl.a. Excel formler, tab og Home tast – kan optimere mit arbejde i Excel.
  • den vejer blot 125 gram, er blot 1,6 cm. høj og har en lille vinkel
  • Og endelig prisen på kr. 249,-, som jeg finder rimelig i forhold til andre modeller, som jeg har set på.