Device Management,  Mobility

Hvilke indlæg skal jeg læse om mobility og GDPR ?

Det er altid dejligt, når man får feedback fra ens blog læsere.

I dag fik jeg en forespørgsel om hvilke af mine blog indlæg, som han skulle sende videre til sin ledelse, så de kunne inspireres omkring sikkerheden på de mobile enheder og forholdet til databeskyttelse og bl.a. Persondataforordningen (“GDPR”).

Taget ad notam. Så her er de vigtigste:

Når det kommer til at 1) sikre virksomhedens data på de mobile enheder, og 2) sikre at virksomheden overholder Persondataforordningens krav, som træder i kraft 25. maj ’18, så berører følgende blog indlæg vigtige og centrale forhold, som man skal tage højde for.

  • Beskyttelse af virksomhedens data, herunder at tilsikre at virksomhedens medarbejdere ikke kommer til at dele (fortrolige) virksomheds oplysninger, fx. via Dropbox, iCloud, Snapchat, Instagram, osv.

Appware – endnu en tikkende bombe under GDPR

En iCloud backup kompromitterer virksomhedernes fortrolige data.

  • Administrerer virksomheden de ansattes smartphones og tablets ved hjælp af en Device Management System (MDM), så kan en administrator, helpdesk medarbejder eller chef reelt gå ind og få et indblik i medarbejderens privatliv, hvilket vil være et brud på Persondataforordningen!

Din firmaudleverede telefon overvåger dit privatliv.

Hvilke krav skal du stille til din Device Management løsning ? Og hvis du har en løsning, så fortæller dette indlæg hvordan denne løsning bør sættes op, for at tilsikre at virksomheden lever op til Persondataforordningens krav:

Dette skal dit device management system, som minimum kunne!

Dette skal dit Device Management system OGSÅ kunne!

17.3.2018: Jeg går og skriver på nogle flere artikler, som skal med på denne liste. De kommer snart. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så får du dem tilsendt hver fredag.

Update:

Hvorfor løser en Container løsning GDPR udfordringerne?